Plancake en Flow.io om je projectmanagement te ondersteunen

Plancake

Plancake is een open source takenbeheer systeem, dat je op je eigen server kunt draaien of gratis online gebruiken. Voor aanhangers van Getting Things Done is Plancake een goede ondersteuner.

PlanCake heeft een berichten inbox, een to-do list, een kalender. Je kunt contexts en projecten aanmaken, filters aanleggen en gegevens sorteren.Plancake herkent natuurlijke taal om datums aan je taken te koppelen (in three months, next week, etc). Via e-mail kun je je to-do list bijwerken. Mocht je GTD nog niet hebben ingericht in bijvoorbeeld Outlook, Remember The Milk o.i.d.,proef dan eens Plancake.

Flow.io

Flow.io is gebaseerd op de Toyota Production System / Kanban principes, waarvan later Lean is gemaakt. De web-based applicatie richt zich op ‘work smarter’ in plaats van ‘work harder’. Producten in één keer goed opleveren in plaats van na eindeloos testen en rework geaccepteerd zien te krijgen. De screenshots laten de eenvoudige opdeling van een Agile Scrum bord zien. De backlog aan de linkerkant en een beperkt aantal statussen (to do, in progress, done) aan de rechterzijde. Flow.io kan zo een goed alternatief voor het planningdeel van de Atlassian toolsuite zijn. Wil je het pakket voor één project uitproberen, kan dan gratis. Afhankelijk van aantal projecten en gebruikers loopt de prijs naar $3 of $5 per gebruiker per maand op. De open source versie daarentegen is weer gratis. De makers vergelijken zelf Flow.io met to-do lists en Scrum. Nieuw in de laatste versies uit juni en juli zijn ondersteuning van de iPad en een verbeterde metrieken-sectie.