Natalie Grant – Love Revolution

Met een nieuw album Love Revolution en een thema-website Start A Love Revolution.com is de sinds 1999 albums uitgevende zangeres Natalie Grant terug met een dozijn powerpop songs. Vergelijkbaar met de Mr. Lovewell campagne van MercyMe wil Grant haar publiek aansporen liefde te praktizeren om zo een wereldwijde revolutie te ontsteken. Kortweg: “Don’t do nothing. Do something. Because WE are the Love Revolution.” Haar vorige album Relentless (2008) bracht nog veel waardering en prijzen. Wat mij betreft is ook dit album voer voor vakjury’s. Warme liedjes, zoals Daring To Be en de titeltrack passen zowel in een popconcert als akoestische set met haar echtgenoot en producer Bernie Herms op toetsen, Trevor Morgan op gitaar en Tiffany Thurston als achtergrondzangeres. Greatness of Our God en de ballad Human zijn de eerste singles van het nieuwe album. Britt Nicole en Phil Stacey, met wie ze ook samen tourt, zingen mee. Het swingende Beauty Mark wordt gevolgd door een ballad, het aanbiddingsnummer Power of the Cross. Hoewel Desert Song anders doet vermoeden, getuigt Grant juist een reden te hebben om te zingen, blij te zijn en God te verheerlijken. Natalie Grant schreef zelf liedjes, maar plukt ook de pennevruchten van Jason Ingram, Jordin Sparks, Matthew West, Matt Bronleewe, Reuben Morgan, Stu G (ex-Delirious?) en Dan Muckala. De qua tempo/timbre aan Brooke Fraser‘s Hosanna appellerende Your Great Name, dat als bonus track ook in akoestische vorm is opgenomen, roept op mee te juichen. Fragiel klinkt het op piano gebaseerde You Deserve, een lied van overgave. Het soulful Someday Our King Will Come compleet met blazers past niet echt bij de arrangementen van de andere songs, maar wordt overtuigend gebracht. De als bonus track opgenomen akoestische pianoballad Song To The King besluit het twaalftal stijlvol.

  • Curb Records Artist Natalie Grant Appears on Sirius Xm Radio in Support of Love Revolution, Releasing Nationwide on August 24, 2010 (ccmmagazine.com)
  • “The Generous Mr. Lovewell” Gives Band Highest Chart Debut of their Career (mercyme.org)
  • MercyMe’s “The Generous Mr. Lovewell” Gives Band Highest Chart Debut Of Their Career (ccmmagazine.com)