Kathryn Scott – We Still Believe

      No Comments on Kathryn Scott – We Still Believe

De Noordierse aanbiddingsleider Kathryn Scott is na haar Satisfy (2003) en I Belong (2007) terug met het live opgenomen We Still Believe. Op 2 liedjes zingt de Canadese singer/songwriter, mentor en aanbiddingsleider Brian Doerksen (bekend van Come Now Is The Time To Worship, Hope of the Nations) mee. Scott’s liedjes At The Foot of The Cross en Hungry worden wereldwijd gezongen in kerken en gemeentes. Kathryn en haar man Alan zijn momenteel verbonden aan de Causeway Coast Vineyard Church in het Noordierse Port Stewart.

We Still Believe, bedoeld om Gods tegenwoordigheid te vertolken in liedjes, opent met het opzwepende Let It Come en You’re Good. De cover van I Believe In Jesus (Marc Nelson, 1987) past goed in de set, maar is net te langzaam, zodat Scott er evenals in Let It Come de gemeente te nadrukkelijk moet meeslepen. Ook mid-tempo worship is Deliverance, dat een goede opbouw, maar slecht tot een einde komt. Herhalingen zitten er ook in overvloed in Only By Grace, het eerste duet met Doerksen. Het tweede volgt er direct op, Come Back Home, waarin Brian juist het eerste couplet van het rustige piano-gebaseerde liedje voor zijn rekening neemt.

Child Of God brengt vioolspel in, maar sleept zich voort. De titeltrack bouwt langs veel herhalingen op langs de gebaande paden van een met rockband omgeven worship song, om pas bijna 6 minuten later net zo breekbaar te eindigen als de start. Na een waardige vertolking van Keith Green‘s There Is A Redeemer, vervolgt Scott op piano met de ballad Presence, dat vloeiend overgaat in de als ‘bonus track’ gepositioneerde Hungry. De set werd live opgenomen in de Bethel Church in Redding, California en geproduceerd door veteraan Brent Milligan (‘deed’ een keur aan artiesten, van TobyMac en Backstreet Boys tot Michael W. Smith en Seventh Day Slumber) Ongetwijfeld oprechte bedoelingen, maar géén creatieve doorbraak, verrassende teksten of ongebruikelijke arrangementen.