House of Heroes – Suburba

      1 Comment on House of Heroes – Suburba

De Amerikaanse rockband House of Heroes stond dit jaar op het hoofdpodium van het Flevo Festival. Enkele weken vóór het festival, 3 augustus brachten A.J. Babcock (bas/zang), Colin Rigsby (drums/zang) en Tim Skipper (zang/gitaar) de opvolger van het sterke debuutalbum The End Is Not The End (2008) uit. Pittige symfonische rock, zoals Meat Loaf en Queen decennia geleden vertolkten. In de opener Relentless en Love Is For The Middle Class en Burn Me Down is dat duidelijk te horen. Niet al te verheven teksten, zoals in de pop-punk song Elevator “I want to know what you know when you know, I want to go where you go when you go, I want to know how it feels at the front of the line.” Op God Save The Foolish Kings, een goede poging epic rock te vertolken, zingt labelmaatje Stephanie Smith mee. En nee, zanger Tim Skipper heet geen Freddie Mercury of Marvin Lee Aday. In het mid-tempo So Far Away en Salt in The Sea moet je je relatieve rustputen in de eerste helft van Suburba zoeken.

Independence Day for a Petty Thief (hoe verzin je al die titels?) kent tempowisselingen en zal de 80’s rockfans aanspreken. Somebody Knows had van Oasis kunnen zijn. Disappear steekt ver boven het maaiveld uit, prachtig opgebouwde poprock. She Might Mighty is opnieuw punkrock, waarna de op de tv-serie Lost gebaseerde ballad Constant in blues format klinkt. Afwisselend, maar daarmee is Suburba ook moeilijk in één hokje te plaatsen.

  • House Of Heroes Tim Skipper To Guest Host Riot On RadioU Thursday May 20 (ccmmagazine.com)
  • Morning Buzz: Guns N’ Roses, John Lennon, Tila Tequila (buzzgrinder.com)
  • Sometimes You Never Hear the Good Ones… (markblinder.com)