BlackBerry updates augustus 2010 – 1

Twitter for BlackBerry 1.0.0.45

Sinds 7 juli is RIM’s eigen Twitter client uit de beta fase en werd de 1.0.0.45 versie vrijgegeven. Sinds de start als beta in februari tekenden 300.000 nieuwe Twitter gebruikers per dag in, 8% daarvan via de nieuwe Twitter for BlackBerry app. 1,7% van alle tweets kwamen vanaf Twitter for BlackBerry, dat is ongeveer 850.000 tweets per dag. Een mooi aantal om je applicatie mee te testen.

Nieuw in de 1.0.0.45 versie in een user interface in het Portugees, Japans, Koreaans, Indonesisch, Russisch, Turks en Nederlands. “Wat is er gaande?” is nu de basisvraag op het Thuis scherm. Verder is nieuw de mogelijkheid profielgegevens overal in de applicatie te kunnen raadplegen.
Zie mijn eerdere besprekingen in april en  mei 2010.

SportyPal

Na de verkenningen van diverse GPS routetrackers voor de BlackBerry, bij voorkeur gratis en vooral werkend, werd ik getipt op SportyPal. De applicatie is voor allerhande typen mobieltjes beschikbaar, zo ook de BlackBerry. De applicatie is gemaakt in Macedonië en zo kun je kiezen uit Engels of Macedonisch als taal. Lekker Europees is wel de default voor metrisch systeem en kilogrammen. Scheelt omrekenen naar de input die Amerikaanse programma’s verwachten. De eerste test was gewoon erg goed, veel positiever dan Sanoodi en RoadRunnerGPS! Zowel starten, pauzeren, stoppen, uploaden en bekijken van resultaten gaat gewoon super.

Online heb je de mogelijkheden je workouts te bekijken, te wijzigen, codes voor delen of invoegen op je website op te pikken, etc. Je hebt de mogelijkheid je Facebook account te koppelen en je routes in 3D kaarten op basis van Google Earth te bekijken. Snelheidsverloop en energieverbruik, de mogelijkheid zelfs indoor sporten (van dansen tot karate en gewichtheffen tot opdrukken) te ondersteunen, plus een online community maken de dienst compleet.

WordPress for BlackBerry 1.4

WordPress for BlackBerry versie 1.3, de opvolger van 1.2.1 werd 7 juli vrijgegeven in de BlackBerry App World, 4 weken later gevolgd door versie 1.4 Voor de trouwe gebruikers doet de auto update functie z’n werk. Nieuw in de 1.3 versie zijn:

 • meer dan 100 commentaren laden
 • commentaren per status (alle, spam, te beoordelen)( laden
 • wijzigen van commentaren (auteur, naam, email, url)
 • handmatig de video grootte op te geven bij gebruik van de VideoPress service
 • opmaak knoppenbalk, zodat je berichten bijvoorbeeld vet of onderstreept kunt formatteren
 • een nieuwe woordenteller bij het schrijven van berichten
 • foutrapporten en feedback vanuit de applicatie kunnen versturen
 • verbeterde statistiekenmodule
 • verbeterde photo resizing options en een nieuwe jpeg encoder

In de 1.4 versie is het volgende gewijzigd:

 • gemakkelijker aanmeldproces. Ook http-authenticatie wordt nu ondersteund
 • mogelijkheden voor bug reporting en terugkoppeling zijn verbeterd
 • bestandsverkenner onthoudt laatst geopende map
 • en enkele bug fixes

Xobni for BlackBerry met bijvoorbeeld meer LinkedIn integratie

Xobni for BlackBerry is eind juli naar versie 1.0.74 opgekrikt. In de nog altijd beta-versie is het volgende verbeterd:

 • Performance verbetering
  • bij de lokale data integratie op je BlackBerrry
  • bladeren door de zoekresultaten
 • Betere integratie met het Blackberry Address book
 • Phone number source and email snippet uit Xobni One/Outlook
 • Xobni one status dialoog
 • LinkedIn profielinformatie (via sign-in bij opties te activeren)

De laatste versie staat op http://bb.xobni.com/beta

Stel je hebt Outlook 2010 en een BlackBerry…

RIM publiceerde een knowledge base article this week met helderheid over de Outlook 2010 ondersteuning. BlackBerry Desktop Manager zal in augustus worden aangepast om Microsoft Outlook 2010 32-bit te ondersteunen. Microsoft Outlook 2010 64-bit zal pas in 2011 ondersteund worden.