Zondagmiddag in Potsdam? Beleef dan Casanova in Sanssouci

Het 20 jaar op de UNESCO lijst van werelderfgoederen staan van Sanssouci in Potsdam werd in het weekend van 24-25 juli gevierd met onder meer boottochten over de Havel, maar ook met een bijzondere theatervoorstelling Casanova in Sanssouci. Giacomo Casanova, gespeeld door Thom Nowotny, liefdesvrijbuiter was overgekomen naar Potsdam om carrière te maken aan het hof van Frederik de Grote. Of hij nu als spion, geldvermenigvuldiger, magiër, maakt niet uit. Hij had al eerder de Franse koning en de paus om gekregen. Op uitnodiging van Frederik nam Casanova ons mee in een spannende tijdreis langs de prachtige feestzalen van slot Sanssouci, de Neuen Kammern om ons deelgenoot te maken van het Pruisische hofhouding.  De Stiftung Preußische Schlösser und Gärten Berlin-Brandenburg had de promotie vooraf zo goed voor elkaar, dat we thuis in juni kaarten konden bestellen en afdrukken. Dat scheelde verrassingen en wachtrijen ter plekke.

Hiernaast wat foto’s van het optreden van Casanova in de open lucht bij Schloss Sanssouci en de Neue Kammern, vóórdat we de feestzalen in de Neue Kammern indoken. Knap gedaan, anderhalf uur Duits voordragen en de interactie met het publiek zoeken. Iedereen wordt erbij betrokken, en dat maak de voorstelling niet alleen leuk, maar ook de prijs meer dan waard.