Vooruitblik Xnoizz Flevo Festival 2010 3

Evenals vorige maand stel ik weer een vijftal bands voor uit de line-up van het Xnoizz Flevo Festival 2010, dat van 19-22 augustus op Bussloo wordt gehouden.

David Åhlén

De Zweedse singer/songwriter David Åhlén bracht zijn pennevruchten samen op We Sprout in Thy Soil, een album vol gezangen. Hij werd beïnvloed door muzikale creatievelingen als Palestrina, Waldemar Åhlén, Lina Sandell- Berg en My Bloody Valentine, geen alledaagse kost of doorsnee festivalrock, desalniettemin misschien wel hét rustpunt in de driedaagse.

Maak kennis met deze Zweed op zijn weblog, Myspace of  Twitter.

Dufvan

Nog een Zweedse gast, maar dan met een aan Imogen Heap en ‘ons’ Anderson appellerende inslag: Dufvan. Synthpop dus. Achter de artiestennaam gaat Jonas Lyckander uit Göteborg schuild. Tijdens een verplichte rustperiode na een ongeluk in de zomer van 2009 schreef hij een aantal liedjes rond eenzaamheid en verlangen. Een eerste EP It’s All Right werd uitgebracht en deze zomer kun je naar Dufvan luisteren. Meer van hem vind je op Myspace.

Lee Mitchell

De Ierse folkzanger Lee Mitchell was in de winter in het Zwolse voor een huiskamerconcert met Tears in a Glorious Sky en diverse andere intieme concerten. Als opvolger van To Proceed, Leave All Mistakes Behind, is eind april een nieuw album Love Is Here / Heart over Head uitgebacht. Luisterliedjes die je gemakkelijk oppikt, meezingt of -klapt. Verder kijken en luisteren kan op Facebook, Myspace, Twitter en Tumblr.

Among This All

De Nederlandse rockband Among This All uit Oldebroek bestaat sinds 2007 uit Aad Reinds (zang), Tomas Luyke (gitaar), Corné van de Knijff (bas), Melvin Hamer (drums) en Mart Jonker (toetsen). Het vijftal deelde eerder het podium met bands als The Chariot, The Satire, The Spirit That Guides Us en The Hot Stewards. Muzikale passie die van de optredens af druipt, kijk maar eens naar The Last Kiss Goodbye. In april kwam de CD No Statues uit. Wil je contact, kijk dan op Myspace, Twitter, Facebook, Youtube en Hyves. Zelfs een Among This All fan-hyves is er voor je.

Anberlin

De liefhebbers van Among This All zullen de komst van de Amerikaanse band Anberlin ook kunnen waarderen. Anberlin werd in 2002 in Orlando, Florida opgericht. Hun debuut Blueprints For The Black Market was al een aardig succes met dank aan de singles Readyfuels en Change the World. In 2005 kwam de opvolger Never Take Friendship Personal uit. Twee singles van het album deden het weer goed, A Day Late en Paperthin Hymn. De heren coveren even gemakkelijk de Bob Dylan song Like A Rolling Stone, Depeche Mode‘s Enjoy The Silence, The Cure’s Love Song en het bekende kerstliedje Baby Please Come Home, op hun verzamelaar Lost Songs uit 2007. In hetzelfde jaar verscheen Cities.  In 2008 werd New Surrender uitgebracht en in 2009 een 3CD Blueprints for City Friendships: Anthology. Zanger Stephen Christian, gitarist Joseph Milligan, bassist Deon Rexroat, gitarist Christian Delhaney en drummer Nathan Young zullen de speakers er in augustus flink van langsgeven.

Nieuwe muziek mag je verwachten, want in juli wordt de lead single Impossible gelanceerd als aftrap voor het 21 september te verschijnen nieuwe album Dark Is The Way, Light is a Place. Meer zien en horen kan op Wikipedia, Twitter, Myspace, Facebook, Youtube, iLike en PureVolume.