Houd je aandacht bij de weg

De snelweg A28 van Utrecht via Amersfoort naar Zwolle, Hoogeveen en Groningen is exemplarisch voor de vele afleiders die staan opgesteld om je aandacht vooral niet op je eigen rijstijl en de medeweggebruikers te houden. Afgelopen winter waren het na de Sapph lingerie aan de Interbest zuil en de Scapino skihelling ten noorden van de afslag Ommen die voor fileleed en heel veel bekijks in het donker zorgden. Toestemming van de gemeente Zwolle was de rechtvaardiging, doorzichtige hekken van Rijkswaterstaat de falende remedie.

Speciaal voor het WK Voetbal werd de façade van de IJsseltoren van ABN AMRO op de Kamperpoort bij de zuidwestelijke entree van Zwolle ‘versierd’ met een enorme ruitschade die de aandacht moet vestigen op de vernieuwde www.abnamroverzekeringen.nl. Doeltreffend verzekerd, totdat je ‘door onbekende oorzaak door de linker vangrail heen gaat’.

In de aanloop naar de 2e Kamerverkiezingen waren de beide Interbest zuilen bij Hoogeveen getooid met posters van de VVD (de economie kan wel wat VVD gebruiken) en CDA (een metershoge Jan-Peter Balkenende die boven de bossages uitstijgt).

Tegenwoordig niet meer, maar toen er nog geen geluidswallen bij Nulderstrand waren aangelegd, was het jaarlijkse Soul Survivor evenement een trekker van jewelste. Het jaarlijkse TT in Assen staat garant voor bermtoerisme langs het hele traject van Assen tot Nijkerk. Motors kieken in plaats van brommers. De site van de provinciale campagne Gebruik je hoofd, niet je airbag doet het nog steeds, en dat lijkt me geen overbodige luxe.