Nikki – Let It Go

      No Comments on Nikki – Let It Go

Het concert van Nikki met Sandy Dane in Hedon op vrijdag 28 mei was mijn live kennismaking met het één week ervoor uitgebrachte Let It Go. De opvolger van Naked (2008) biedt 10 kwaliteitsnummers. Powerpop lead single Perfect Day werd evenals het klap-maar-mee, dans-maar-mee Go On And Dance door Nikki samen met het Zweedse producersduo Niklas Olovson en Robin Lynch aka Macho Psycho geschreven. Dat niet het niet altijd happy days zijn, ervoer Nikki zelf met haar stemproblemen (de reden voor de wat latere uitgave van het album was) en het overlijden van de schoonvader van haar zus (de basis voor Perfect Day). Guy Chambers (Robbie Williams) en Phil Thornalley (Natalie Imbruglia, Lisa Lois) schreven mee aan andere songs. Can’t Stop Thinking About You kruist electropop (Parralox, Kylie Minogue) met rock. Het werd op Q-Music al FavoRuudSchijf. Misinformation doet hetzelfde in iets lager tempo, waarbij de ooooohhh’s in het refrein perfect voor meezingen met publiek zijn. Never Let It Go bouwt langs een zelfde patroon spanning op, zonder in het refrein helemaal over the top te exploderen. Walking Blind en Bittersweet Ending zijn prima ballads. It’s All A Joke To You is herkenbare female rock, zoals Krystal Meyers of Kelly Clarkson. Bluesrock in You en een krachtige mid-tempo afsluiter One Day You’ll Be Fine maken Let It Go compleet. Naast Nikki mijn complimenten aan de Zweedse producer Pontus Frisk. Zou de blonde look de extra Swedish connection zijn?