Addison Road – Stories

Sinds hun debuutalbum uit 2008 en optreden in 2009 op het Xnoizz Flevo Festival hebben de hoogte- en dieptepunten van het leven de Amerikaanse band Addison Road niet onberoerd gelaten. Zangeres Jenny en bandlid Ryan Simmons werd zelf ouders, de band nam afscheid van de drummer, hun tourvrachtwagen werd tweemaal gestolen en een gehuurde van door brand verwoest. In de video podcasts deden de bandleden er luchtig over, maar in CCM Magazine van juni was de toon serieuzer. Lead single Fight Another Dayillustreert de story of their lives: “Your broken dreams, Your crazy schemes, They always let you down. The things we chase, A hopeless race, You’re breathless, off the ground. From soaring highs to crash-and-dies, A peace yet to be found. (..) Will you step aside when it all falls down, And watch it burn away? Have a little faith when the walls cave in, Pray for strength to fly against the wind. Will you walk away when the fire gets hot, Or fight another…Another day, yeah.” Het nummer werd geschreven door TobyMac en is Addison Road’s eerste vertolking van andermans liedje. Met Change In The Making is dit meezingbare mid-tempo poprock, zoals die ook op het debuutalbum te vinden is, en prima past op een festivalpodium. Little Light Of Mine is inderdaad een bewerking van een het bekende kinderliedje. In hetzelfde straatje zitten Who I Am In You en Need You Now.  Meer elektronica wordt naar binnen gereden op Won’t Let Me Go, het stevige Don’t Wait en Where It All Begins, zodat de band zelf muzikaal dichter tegen TobyMac’s urban en met synths verrijkte poprock aanschurkt. Het up-tempo Show Me Life past in hetzelfde genre. Afsluiter My Story schreef Jenny op basis van het gezang Blessed Assurance (Volle Verzeek’ring..). Verrassend sterk vervolg, gepolijste rock, met name in de up-tempo tracks.

  • Addison Road Share Their Stories (ccmmagazine.com)