Social address book updates van Threadsy

Threadsy nu public beta

Threadsy dat e-mail en social networks integreert in één webomgeving was lange tijd in private beta. Ik testte Threadsy in november 2009, maar de nu vrijgegeven versie heeft een aantal verbeteringen.

  • De Streams column kan nu 50% breder ingesteld worden.
  • Vimeo video’s kunnen nu inline bekeken worden.
  • In je email boodschappen kun je social network profielgegevens, zoals die van Facebook, Twitter, LinkedIN, Flickr, etc. meesturen.
  • Je kunt Inbound berichten archiveren, ongeacht van welke service ze afkomstig zijn.
  • Gmail OAuth support, zodat je geen wachtwoord meer hoeft op te geven.

Tijd om Threadsy opnieuw aan een test te onderwerpen. Helaas komt de notificatie om Gmail te upgraden om via oAuth gebruik te maken terug, ik zou na eenmaal upgraden geen tweede keer verwachten. Webworkerdaily had dezelfde ervaring. Boeiend is de dynamische vulling van het rechter paneel met social network gegevens van de persoon die het bericht heeft verstuurd. In Outlook heb ik daarvoor Xobni. Gmail probeert het zelf met Rapportive.

Helaas ondersteunt Threadsy alleen Twitter en Facebook, niet LinkedIN, Myspace of andere netwerken. De chatfunctie van netwerken als Gtalk, Twitter, Facebook, Myspace en AIM wordt geleverd via de ingesloten Meebo bar. Voor mij is Threadsy nog niet de killer app die Outlook + Xobni of de met de BlackBerry berichten manager geïntegreerde services van Facebook, Myspace, Twitter, etc. combinatie overbodig maakt.