Online project management ondersteuning met Workspace en Mingle

Workspace.com

Op Workspace.com vind je een project platform for technology teams. De suite bestaat uit 8 applicaties voor web ontwikkelaars in een projectteam. Zo kun je er requirements management inclusief versiebeheer mee doen, plannen voor activiteiten, budgetten en bemensing mee maken. Met de Tests module ondersteun je je testproces.

Naast de applicaties kent Workspace.com een aantal core services, zoals gedeelde werkruimten, user management, dashboards, rapportages en versiebeheer. Op zo’n manier kunnen teamleden hun activitieten real-time synchroniseren, analyseren en optimaliseren, aldus de makers.

Afhankelijk van het aantal gebruikte applicaties en de teamomvang wordt de prijs bepaald.

MingleAgile Project Management

Mingle werd gebouwd als hulpmiddel om agile ontwikkeling te ondersteunen. Dat processen, business prioriteiten, en projectstructuren wijzigen, neemt Mingle voor lief. In Mingle kun je je eigen baseline proces definiƫren, denk aan Scrum, XP of een mengvorm. Je kunt Mingle vervolgens inzetten voor:

  • Project Collaboration: een gedeelde werkruimte voor het hele team, met Virtual Card Walls en een ingebouwde Wiki. MurmursTM, een nieuwe functie in de 3.0 versie wordt gebruikt om informele communicatie vast te leggen.
  • Project Management: Burn-down charts, Velocity en Pivot tables zijn beschikbaar.
  • Program Management: Enterprise Program Management voor cross-project rapportage met dashboards en rapporten.
  • Release and Iteration Planning: om stand-ups productiever te maken, de product backlogs te beheren. Decomposities van requirements en de planning ervan worden hiermee ondersteund.
  • Issue Tracking: met Virtual Card Walls, RSS Feeds, Emails en wiki pagina’s wordt software kwaliteit gemeten en feedback geregistreerd.

Een 1-jaar licentie voor maximaal 5 gebruikers is helemaal gratis. Opzienbarend was de showcase van ThoughtWorks Studios, de makers van Mingle, van een integratie met Google Wave op de recente Enterprise 2.0 conferentie.

http://www.thoughtworks-studios.com/mingle-agile-project-management?referrer=70150000000HwqP&utm_source=google&utm_campaign=agile_content&utm_medium=cpc&utm_term=Project%2520management&Network=Content&utm_content=4148854058&SiteTarget=www.tripwiremagazine.com&_kk=project%2520management&_kt=eccdea5e-e7cd-497c-b66e-01a6556c07da&gclid=CLHV7bHU4J4CFdA93god-CDWLgMingle was built from the ground up to adapt to constantly changing processes, business priorities and program/project structures within your development environment. Empower your team to collaborate in a thousand ad hoc ways, based on a baseline process (such as Scrum, XP or a hybrid) you define. Your team (and customers) use Mingle on a daily basis to plan and execute development tasks. Use the resulting real-time, true-to-life information to ensure that projects/programs are inline with business vision and constraints.