Delirious? – Farewell Live in London (2CD/DVD/Blu-ray)

Delirious Farewell Live in LondonVan het laatste concert zondagavond 29 november in het HMV Hammersmith Apollo theater in Londen van de Farewell tour van de Britse rockband Delirious? eind 2009 werden de opnames gebruikt voor het Farewell Live in London album. Zelf bezocht ik het afscheidsconcert 16 november 2009 in Den Haag en herken de live set dus maar wat goed. Voorafgaand aan dit  afscheid met 5.000 man publiek was al de dubbelaar History Makers: Greatest Hits uitgebracht. Voor de echte fans is Farewell dus een nieuwe best-of en voor ons allemaal toch echt de zwanenzang van Martin Smith c.s. in de vorm van Delirious?

DubbelCD

Op de 73 minuten tellende eerste schijf vind je All This Time, Bliss, Solid Rock, Sanctify, Obsession, Rain Down, Deeper, Paint The Town Red, Inside Outside, Majesty, Our God Reigns, Investigate, History Maker en My Soul Sings.

Op de tweede CD staan 35 minuten songs van het voorprogramma dat Delirious? als zichzelf, maar dan uit de Cutting Edge Band jaren, verzorgde. Klassiekers dus: Not Ashamed, Happy Song, Shout To The North, Thank You For Saving Me, I Could Sing Of Your Love Forever, Find Me In The River en Did You Feel The Mountains Tremble.

DVD

Op de DVD versie staat een geweldige concertregistratie van in totaal 85 minuten. Ten opzichte van de live set CD1 krijg je het trio Jesus Blood, King Or Cripple en True Colours erbij. Daarnaast is de Cutting Edge Show opgenomen, met White Ribbon Day als extraatje achter Thank You For Saving Me. Ten derde is de achtergrond documentaire On The Road – The Farewell Tour van 26 minuten opgenomen.

Blu-ray

De blu-ray editie bevat dezelfde content als de DVD, maar ook nog Making History – The Final Interview van maar liefst 54 minuten. Totaal 199 minuten lang kijk- en luisterplezier in 16:9 formaat, 2.0 of 5.1 geluidsmix. En het UK-Europe Tour Programme souvenir dat ik bij pre-order kreeg, is gewoon een leuk aandenken erbij.