Concertverslag Sandy Dane en Nikki in Hedon Zwolle

Vrijdagavond 28 mei stond Nikki met in het voorprogramma Sandy Dane als afsluiting van hun gezamenlijke Club Tour in het Zwolse poppodium Hedon. Zelf had ik al een kaart gekocht, maar via een Hyves prijsvraag van Check Hedon had ik enkele dagen geleden ook nog 2 gratis kaarten gewonnen. Bas en ware Nikki fan Rita (geen onderlinge relatie ;)) waren de gelukkigen.

Sandy Dane bracht 16 april haar debuutalbum Beautiful and Ugly uit vol dromerige, semi-akoestische popliedjes over de liefde en het leven. Het album werd in de Utrechtse Mailmen studio’s opgenomen met producer Martijn Groeneveld (Mathilde Santing, Solo en A Balladeer). Dane schreef 3 liedjes met haar vaste schrijfpartner en gitarist René van Mierlo (Stef Bos). Met de huidige liedjes zou je haast vergeten, dat ze aanvankelijk vocal trance nummers inzong en dankzij Myspace in contact kwam met Tony Cornelissen (Di-rect, Do). Sandy Dane werd live ondersteund door gitarist René van Mierlo en toetsenist Huub van Loon. OK, ze grapte over Sieneke die met haar handen tijdens optredens nog niet goed raad wist, probeerde het publiek te betrekken bij haar liedjes, hoewel er in de zaal opvallend veel gekletst werd. Echt onverdeelde aandacht van het publiek had Sandy dus niet. En hoewel ze aankondigde na haar set het podium vrij te maken voor Nikki en haar band, duurde het nog tot na half tien, eer de huis DJ‘s hun eigen platendraaier stillegden.

Nikki (voluit Nikki Kerkhof) bracht 21 mei j.l. haar nieuwe album Let It Go uit. M’n dochters wisten spontaan de connectie met de Vifit commercial, over invloed van reclame gesproken. Even terug. Op 1 maart 2008 won ze de finale van Idols 4. Met het finalelied Hello World scoorde ze meteen een #1 hit. September 2008 kwam Bring Me Down uit, behaalt de top 5 en is superclip op TMF, Alarmschijf op Radio 538 en is veelvuldig op de radio te horen. Eind 2008 verscheen haar debuutalbum, NAKED. Het album is als Nikki: enthousiast,stijlvol en gepassioneerd. De tweede single What Did I Do verscheen begin 2009 en kreeg opnieuw veel airplay en zorgde voor een Edison Pop Nominatie voor Beste Nieuwkomer. In april 2009 won Nikki een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer 2009. In mei werd ze genomineerd voor een TMF Borsato Award en een TMF Award voor Beste Vrouw. De single Perfect Day was de opmaat voor Let It Go; het deuntje werd gebruikt in de Vifit commercial.  Niet alleen Perfect Day is door 26-jarige zangeres geschreven, maar ook de track Go On and Dance. Deze liedjes kwamen gisteravond allemaal langs, maar ook een cover van de Cyndi Lauper hit True Colors (het Britse Delirious? weefde True Colors ook in hun setlist van hun Farewell Tour in 2009) en een strakke remake van Beat It , één van de grote Michael Jackson hits.

Een eigen akoestische set, een heel kort relaas over haar reis naar Afrika, waarbij even mega-posters van World Vision werden getoond. Donderdagavond promootte Israel Houghton de christelijke hulporganisatie die het bekendst is van kindersponsorprogramma’s veel explicieter. Easy To Love en One Day You’ll Be Fine completeerden het optreden. En laat de eerder genoemde Rita een impressie van You Won’t See Me Cry/Beat It hebben gefilmd. Dan heb je naast de fotocollectie ook bewegende beelden van het optreden. Ter afsluiting van de tour kregen de bandleden een ingelijste foto en uiteraard luid applaus van de fans, waaronder ook Sanne Hans / Miss Montreal, in Hedon.