Bevrijdingsdag 2010: Renderklippen en Ossenstal

Vandaag nog niet, volgend jaar wellicht wel voor alle landgenoten: Bevrijdingsdag als vrije dag dankzij een draai van de PvdA en nu een kamermeerderheid vóór. De kantoren van de opdrachtgever waren dicht en alle medewerkers vrij. En toch, de lokale Plusmarkt vanochtend open, bouwvakkers aan het ecoduct over de A50 tussen Hattem en Heerde ‘gewoon’ aan de slag.

Zelf had ik wel vrij (genomen of gekregen, dat boeit minder). Vanochtend lekker thuis geklust en de zonneschijn vanmiddag benut door de bos en heide van de Renderklippen aan vanaf het Golden Tulip hotel aan de Dellenweg 115 in Epe te verkennen. De vorige keer dat we er waren, was 16 maart 2002, met Johan toen als dapper jochie van nog geen 3 jaar dat het rondje met moeite wist te volbrengen en de eenjarige Henriëtte in de draagzak. Marianne was nog niet eens geboren.

De Eper wandelroute met witte palen is 5,5 km lang, vanaf de kant van Heerde is 4,6 km. We hebben nu een ronde over de hei naar de schaapskooi en vervolgens langs de bosrand de ronde terug naar het hertenkamp aan de Dellenweg.

Gelukkig had ik gereserveerd bij het helemaal nieuw opgetrokken pannenkoekenrestaurant De Ossenstal een kilometer verderop. Er waren meer gezinnen in het bos en op de hei die ook wel een kindvriendelijk restaurant nodig hadden rond etenstijd. Na de soep afgelopen zaterdag in Zeegse waren alle drie de kinderen wel in voor een tomatensoep vooraf. Uiteraard een versier je eigen Ozzy met zoveel mogelijk zoetigheden als ‘hoofdgerecht’, voor ons een Indiase en ham-kaas-ananas pannenkoek. Uiteraard ijs toe en nog altijd zonneschijn buiten.

En terwijl de kinderen nog 1,5 week vakantie hebben, mag ik donderdag ‘gewoon’ weer aan het werk. Zo’n break halverwege is overigens best lekker en geeft naast een opgeruimd gevoel ook letterlijk de mogelijkheid orde op zaken te stellen. Vrijheid hoort bij die orde.

http://www.goldentulipepe.nl/