Tips voor afspeellijsten en muzikale aanbevelingen

Playlistify
Playlistify, gemaakt door Roeland Landegent maakt het mogelijk Spotify playlists te beluisteren op basis van afspeellijsten uit je iTunes collectie, je Last.fm userid, Youtube speellijst en binnenkort ook WinAmp. Playlistify heeft daarnaast een directory voor afspeellijsten waar je misschien ook wel interessante collecties tegenkomt.

SpotiDJ

Nog een Spotify dienst van eigen bodem is SpotiDJ maakt het mogelijk songs, in plaats van afspeellijsten te delen. Songs kun je natuurlijk ook via de Spotify URI delen, dus de toegevoegde waarde van weer een netwerk-portal is me niet duidelijk.

Unify

En dan is er ook nog Unify met clients voor Mac en Windows. Unify haalt je iTunes muziekcollectie index file door het Spotify aanbod. Honderden liedjes zet je zo binnen seconden over, en ook met 10.000 songs zegt Unify geen probleem te hebben. Wat op de openingspagina en FAQ onvermeld blijft, is de beperking van de gratis editie tot 5 liedjes. Da’s dus driemaal niks. Voor bijna 2 pond heb je de ongelimiteerde versie.

Spotibot

SpotibotSpotibot is een onofficiĆ«le Spotify aanbeveling ‘machine’ op basis van een Twitter buddy. Als je een bericht stuurt aan @spotibot met de naam van een artiest krijg je muzikale aanbevelingen bij deze artiest terug. Voorwaarde is wel dat @spotibot je terug moet volgen.