Kinderfeest Koninginnedag 2010 in Balkbrug

‘s Ochtends in alle vroegte trok een actief onweers- en regenfront voorbij Balkbrug. Voor wie om 2 uur wakker was of werd leidde het misschien nog tot twijfels of het wel wijs was buiten Koninginnedag in Balkbrug te gaan vieren. Ja, we hadden als organisatoren manege De Diamanthal achter de hand, maar om op rul zand een optocht van fietsen en karren los te laten in combinatie met een positieve weersverwachting voor Koninginnedag zelf, leek  ons niet handig.

Na het ontbijt de laatste voorbereidingen: het afmaken van de inschrijflijsten, afzetten van het parkeerterrein bij MFC Trefpunt, een paar koppen koffie en de metamorfose met oranje hairspray, glitter en schmink. Om 9 uur verzamelden zich de vrijwilligers bij Malkander aan de Oudelaarstraat, waar al snel de eerste versierde karren, fietsen, bonte pruiken en allerhande vlaggen en bogen uit de omliggende straten opdoken.

Met Jan Haasjes’ geprepareerde geluidswagen voorop, mijn mp3-speler was voor de gelegenheid uitgerust met een afspeellijst met Hollandse Hits (Bo en Monica, Apres Ski Hut, Gebroeders Ko, Tim Douwsma, Thomas Berge, 3JS, Dennie Christian, enzo) en het team van de Hoofdweg met paarden en wagens als hekkesluiters ging de optocht rond 10u van start. Via de Boslaan, Iepenlaan, Ommerweg en Acacialaan naar De Omloop en De Wieken om bij de Van Hemertstede te pauzeren voor een ijsje.

Het miezerde, maar dat kon de pret niet drukken. De optocht ging verder via de Van Hemertstraat en Ommerweg naar de kruising met Zwolseweg/Coevorderweg. ‘Onze’ 4 verkeersregelaars kregen volop medewerking van het verkeer op de N377 en Meppelerweg/Ommerweg dat zich keurig halt hield voor de lange sliert kinderen en ouders.

Via de Hoogeveenseweg en Wolter ter Haarstraat eindigde de stoet bij Het Trefpunt. Daar was ook de regen aangekomen, zodat het even omschakelen was van een vrolijke buitenboel met springkussens, frisdrank en zonnebrillen naar schuilen onder het afdak, warme broodjes beenham en een paraplu. Kinderkoor Kids Cream heeft zich prima kunnen presenteren met heel veel leuke liedjes. Achter de schermen konden we de door juryleden in de straten van Balkbrug uitgebrachte stemmen tellen en herleiden op de prijswinnende kinderen. De prijsuitreiking werd gedaan door de kersverse wethouder voor Sport & Cultuur en de portefeuille Balkbrug, René de Vent.

Terechte winnaars waren:

En zo vloog het kinderfeest weer voorbij, kon het plein weer opgeruimd en de oranje verf weer uit het haar gespoeld worden. Heb je leuke ideeën voor Koninginnedag 2011 of heb je zin om mee te helpen organiseren, laat het dan gerust weten. Natuurlijk zijn ook reacties op het feest van vandaag welkom!