Jeremy Horn – We Welcome You In

Jeremy Horn gaf in 2008 zijn Atmosphere (2007) album weg, en in de maand april deed hij dat opnieuw met zijn worship album We Welcome You In. On The Grove Records is gewisseld voor een distributiecontract met Ardent / INO Records. We Welcome You In werd live in Jeremy’s kerk opgenomen en afgemixt werd in de Ardent studio. Door in zo’n bekende setting de opnames te doen gaf ontspanning en ruimte om wat er tijdens een live optreden gebeurt vast te leggen.

De titeltrack opent met een geloofsbelijdenis en proclamatie van Gods kracht. Write Your Name On My Heart en I Will Follow zijn doorsnee akoestische worship nummers. Fairest of Ten Thousand is een lofzang op de pracht van God. Emptied start kaal op een synth basis, maar bouwt uit tot power ballad. Pure In My Heart is onopvallend saai uitgevoerd, terwijl Upon The Mountain met een mid-tempo rock arrangement het pittigste nummer op het album is, hoewel het wat langzamere All In All ook met de inbreng van elektrische gitaar net wat meer body heeft. Hé, de energie lijkt hervonden, want ook Breathe On Us en Embrace The Cross bouwen de ballads laag voor laag op. Het publiek laat zich bij de eerste akkoorden van de pop/rock opgezette Now Is The Time flink horen. Something In My Heart Jumps is letterlijk een opwekkingsnummer, up-tempo rock, zoals je dat uit de gelederen van Parachute BandDeluge of Hillsong United kent.

We Welcome You In is een tusssendoortje met wisselende kwaliteit. Ik hoop dat het in de herfst te verschijnen nieuwe studio album van constant hoge kwaliteit en eigen geluid is om boven het maaiveld van tientallen worship leaders uit te steken. Meer manieren om met Jeremy Horn in contact te komen vind je op iLike.