Concertverslag Canadian Sunset en Pillar in De Kelder Amersfoort

Op vrijdagavond 9 april gaven de Amerikaanse rockband Pillar een concert in poppodium De Kelder in Amersfoort. In het voorprogramma de Nederlandse band Canadian Sunset.

Voorprogramma Canadian Sunset

Na een lang wachten, aankondigingen en tickets vermeldden 19.30u als aanvang, zo niet dan toch echt zaal open, maar pas om 20u ging het poppodium open en nog drie kwartier later startte Canadian Sunset met hun set sferische rockliedjes. Met òf het gezicht verstopt achter een bos haar (zanger/gitarist Maurits Nienhuis) of juist het verkennen van het plafond (drummer Lennard Veldwijk) verliep de interactie met het publiek wat stroef. De heren beheersen hun instrumenten, maar van de zang heb ik geen frase helder opgepikt, laat staan onthouden. Met mijn meegekomen vrienden was ik het ook wel eens, dat veel liedjes op elkaar lijken en als dan slechts een kort ‘dankjewel’ of in één zin uitleg over de volgende song het tussenspel uitmaakt, concludeer ik ‘aardig, maar niet indrukwekkend’.

Hoofdact Pillar

Pillar is een geoliede Amerikaanse muziekmachine. De band rond Rob Beckley (zang) en Noah Henson (gitaar) maakte onlangs twee wisselingen door. Nieuw zijn de stevige Rich Gilliland (bas, voorheen KJ-52, Brandon Heath) en drummer Taylor Carroll (eerder in After Edmund). We stonden lekker vooraan het podium en hadden in de pauze al goed zicht op de set list. Ach, dat er Emden, Germany boven staat (en begrijpelijk onze Duitse muziekvrienden 11 april dezelfde liedjes voorgeschoteld krijgen) en de band ‘s middags nog aangaf de sound check in Amsterdam te hebben gedaan en zich wijselijk niet uitlieten over de plaats waar ze verzeild waren geraakt, vergeef ik ze graag. Uiteraard een aantal nummers van hun laatste album Confessions (2009), maar ook diverse songs van eerdere albums, zoals Fireproof (2003) en Where Do We Go From Here (2004). Om ook publiek te paaien die minder op de hoogte waren van Pillar’s eigen liedjes, kwamen ook covers als Collective Soul’s Shine voorbij. Voor je het weet, sta je met elkaar ‘we want more’ te schreeuwen. Natuurlijk kwamen de toegiften er, waarna een op het podium neergegooide basgitaar het laatste beeld was om te onthouden.

28 oktober 2010: Rock without limits!

Voor de liefhebbers van stevige rock van christelijke huize werd vrijdagavond en public het Rock Without Limits festival op 28 oktober in de Oude Zaal van De Melkweg in Amsterdam onder de aandacht gebracht. Rockdino’s als Bride en Disciple komen er, maar ook eigentijdse bands als The Letter Black en Demon Hunter.