BlackBerry updates april 2010 1

Shazam om liedjes te herkennen

Shazam is het technologische hoogstandje, dat ervoor zorgt dat je mobieltje maar een stuk van een liedje dat afgespeeld wordt op de radio, in de disco, op een feestje o.i.d. te matchen met artiest, nummer en album. De BlackBerry client is er in twee smaken: een beperkte editie, waarmee je maximaal 5 liedjes per maand kunt ‘taggen’ en een ongelimiteerde versie voor $4.99.  In de vorige maand uitgebrachte 2.5 versie is het mogelijk:

 • Youtube video’s bij gevonden muziekjes te zoeken en af te spelen
 • gevonden matches via e-mail, PIN, maar ook Twitter naar je vrienden te sturen
 • de gevonden muziek direct te komen bij de 7Digital Music Store.

Social Great

Als aggregator van checkins van Foursquare, Gowalla, Twitter, GraffitiGeo en Brightkite is SocialGreat.com opgezet. Je kunt op de website zoeken naar de populariteit van plaatsen in de wereld. Voor Nederland is dat alleen nog Amsterdam, zo grofmazig was Foursquare vorig jaar ook nog. Gelukkig kun je in Foursquare tegenwoordig elke denkbare plek kwijt. Wil je vanaf Twitter meedoen, dan [place name] [city] [whatever comments you want] #socialgreat of #sg gebruiken.

WordPress for BlackBerry versie 1.1

WordPress heeft een update van  WordPress for BlackBerry uitgebracht. Versie 1.1 biedt de volgende verbeteringen:

 • notificaties van commentaren
 • geotagging van posts
 • verbeterde UI op Touch modellen
 • foto formaat wijzigen
 • nieuwe bestandsverkenner met ondersteuning voor thumbnails
 • performance verbeteringen
 • ondersteuning van Engels, Italiaans, Fins, Duits, Indonesisch en Portugees

Het makkelijkst kun je WordPress for BlackBerry in de BlackBerry App World krijgen. Bij de eigen installatie viel op, dat je de nieuwe notificatie voor commentaren per blog moet instellen en daarbij de applicatie ook moet configureren dat die op de achtergrond blijft draaien, en – ook in te stellen – opgestart wordt bij het (her)starten van je BlackBerry. De frequentie waarmee commentaren worden opgehaald en aan je bericht, kun je wijzigen.

Facebook updates in de pijplijn

Facebook for BlackBerry v1.8 komt in mei en belooft: sneller load times, uploaden van video’s en BlackBerry Push notifficates via de nieuwe API in plaats van  BIS-E berichtjes. Aan het eind van dit jaar moet versie 2.0 uitkomen met:

RIM BlackBerry Beta Zone

Vind je het leuk de nieuwste software te testen, kun je terecht op RIM’s nieuwe BlackBerry Beta Zone in één van de 4 testprogramma’s:

 • BlackBerry® Device Software 5.0 maintenance release for the BlackBerry® Curve™ 8520 and BlackBerry® Curve™ 8530 smartphones. Alleen voor Canadezen en afgetopt op 1.000 testers.
 • BlackBerry® Messenger 5.0.1. Open voor iedereen.
 • BlackBerry® Enterprise Server 5.0.2. Op uitnodiging en alleen voor organisaties.
 • BlackBerry® Beta Zone. Open voor iedereen, betreft feedback op de BlackBerry Beta Zone itself. Hier zal geen nieuwe software aangeboden worden.

Op de RIM weblog vind je meer tekst en uitleg.

Wat biedt de RIM na de beta periode in z’n Twitter client?

De beta test van RIM’s eigen Twitter client in februari was niet echt om blij van te worden. De belofte was, dat eind februari de productieversie live zou gaan, maar dat is verplaatst naar 31 maart. Vooraf verontwaardiging dat met de feedback van de beta testers nog niets zichtbaars was gedaan, anderzijds de geruchten over wat er wel in de productieversie zou zitten:

 • performanceverbeteringen
 • mogelijkheid om je profielinformatie aan te passen
 • ondersteuning van Twitter Lists (gewoon een must-have om nog een beetje in de buurt van andere Twitter clients te blijven)
 • Speciaal voor OS 6.0 devices:
  • Manual Address Book linking
  • Setup Wizard integration
  • Universal Search integration

Op 1 april lekte versie 1.0.0.37 uit, waarin onder gebracht bleken: edit profile, create lists, de optie om een ‘tweet box’ op het homescreen te plaatsen om vandaar berichten te verzenden, caching, notifications van @replies/mentions en fontkeuze voor de timeline. Wordt vervolgd.

Google Sync update v0.7.2 en Google Mobile Search v3.6.13

Google Sync heeft een update naar versie 0.7.2 gekregen. Helaas ontbreekt een change log. Vanaf je smartphone kun  je naar http://m.google.com/sync surfen om de update op te pikken.

Google Mobile App is naar versie 3.6.13 opgewaardeerd. Vreemd, dat dit programma ook als Google Mobile Search wordt aangeduid. In werkelijkheid is het een springplank naar diverse Google diensten Photos (is Picasa), Docs, Sync (moet je apart installeren), Notepad, Reader (start alleen de browser), Gmail (moet je apart installeren), Maps (moet je apart installeren). Nieuw is de  lokale zoekmogelijkheid om in mail, agenda en contactpersonen. BlackBerry’s eigen zoekfunctie die ook al vanaf het homescreen werkt voor contactpersonen (gewoon beginnen te typen) is veel sneller.

Vlingo uitgebreid met SafeReader

Vlingo 4.5 is uitgebreid met SafeReader, een applicatie die je e-mails en sms’jes kan voorlezen, zodat je je handen en aandacht bij het stuur en de weg kunt houden. De rest van de Vlingo functies besprak ik in september 2009. Onderstaande video laat speels zien wat de waarde van SafeReader is. Voordat je net als ik naar de download locatie gaat, Vlingo wordt alleen ondersteund op Storm, Storm 2 en de 9700 met OS5.0!