Amy Grant – Somewhere Down The Road

Amy Grant bracht in 2003 haar laatste popalbum Simple Things uit, twee jaar later gevolgd door het worship album Rock of Ages…Hymns & Faith en My Best Christmas. Van de sinds 1977 al professioneel zingende Amy Grant werden na 2005 alleen nog een hele serie verzamelaars van ouder werk uitgebracht. Gelukkig, La Grant is het nog niet verleerd, en zo mag ik Somewhere Down The Road, een verzameling nieuwe liedjes, niet eerder uitgebracht materiaal, opnieuw opgenomen tracks en 4 van haar bekendere liefdesliedjes verzameld. Verwacht overigens geen versies van Baby, Baby of Every Heartbeat hier, het verhalen vertellen en vertolken van luisterliedjes staan centraal op deze CD. De titeltrack sloot in 1997 Behind the Eyes, het eerste album na de scheiding van Gary Chapman, af. Better Than A Hallelujah is de eerste single van het album. Met haar 17-jarige dochter Sarah Chapman zingt ze het duet Overnight, een lekker klinkende combinatie. De negro spiritual Third World Woman en een nieuwe versie van Arms Of Love. Unafraid is een nieuw, indrukwekkend nummer, over de liefde voor kinderen: “Love can make, love will make, make you unafraid”. Nieuw zijn ook Hard Times en Find What You’re Looking For. Deze laatste werd geschreven voor Mary Elizabeth Chapman, de oma van Amy’s 3 oudste kinderen. Niet eerder uitgebracht, en dus voor het grote publiek ‘nieuw’ zijn het Joni Mitchell achtige What Is The Chance of That (met verwijzingen naar het kinderliedje inniminimanino) en Come Into My World. De songs passen in de stijl van de laatste jaren: eerlijk zingen over de ups en downs van het leven. de hoop in geloof en liefde. Het afsluitende koppel Imagine – Sing The Wondrous Love Of Jesus heeft het oude gezang aangevuld met frasen uit  I Can Only Imagine, de ‘tophit’ van MercyMe. Verrassend en nog steeds ontwapenend.