26e Reestdaltocht 39 kilometers rond Balkbrug

De enige door de KNBLO georganiseerde lange afstands wandeltocht die thuis kan beginnen en eindigen. Vorig jaar liep ik met Klazien de 30 kilometer versie, ditmaal met lagere temperaturen en een laatste uur volop regen de 38 + 1 kilometer naar huis.

De start en finish van de tocht was bij MFC Het Trefpunt aan de Meppelerweg in Balkbrug. Als 8e startte ik voor de langste afstand. De tocht voerde de eerste uren langs dezelfde route als in 2009: via het Heuveltjesbos, het Reestdal naar het natuurgebied de Takkenhoogte en verder over de Nieuwe Dijk naar het buurtschap Bloemberg voor de eerste rust bij café Poortman.

Vanaf Poortman opgelopen met Anja Hamberg via De Stapel richting De Wijk, waar de route afsloeg naar landgoed Dickninge om achterlangs naar restaurant Het Vergulde Ros te leiden, het startpunt van de vorige week zaterdag  gelopen Zwarte Dennen tocht.

Via de oostelijke kant van de Zwarte Dennen en het Carstenbos voerde de weg naar IJhorst waar ik geluncht heb in café Het Vosje. Via de Veldhuisweg en campings over het lange zandpad op dat je bij Lutten Oever brengt.

Vervolgens langs de Boshoeve, de shii-taki kwekerij Haveman en diens nieuwe gasthuis naar Oud-Avereest. Het begon behoorlijk te regenen, dus veel wandelaars schuilden in het informatiecentrum De Wheem. De laatste kilometers gingen langs de campings ‘t Reestdal en Sie-es-An en de nieuwe ecologische verbindingszone Vipera door het Heuveltjesbos terug naar het Trefpunt. En dan is zo’n laatste kilometer naar huis gewoon ‘uitlopen’. De 39 kilometers heb ik inclusief pauzes in 6 uur en 20 minuten afgelegd. Ruim 6 kilometer per uur en opnieuw prettig gelopen. De muzikale begeleiding om als het even kan in de maat te lopen hielp. Vandaag waren dat onder meer Fireflight, Nena, Now Dance 2007, Owl City en Joy Williams.