Online projectmanagement ondersteuning met Plan.io, BusyLissy en Tom’s Planner

Plan.io

Plan.io functiesPlan.io, Duitse makelij, wil zich graag positioneren tussen de complexe, dure pakketten en de vaak net te simpele gratis webhulpjes voor projectmatig werken. Naast bestandsopslag en versiebeheer, takenbeheer, biedt Plan.io  een geavanceerd ticket systeem, mijlpalenbeheer en wiki’s, forums en een nieuwsberichten module. Gantt charts worden ondersteund. Na een gratis 30-dagen proefperiode, staan diverse prijsplannen online om al naar gelang het aantal beheerde projecten en gebruikers je te kunnen bedienen.

BusyLissy

busylissyBusyLissy voorziet in supersimpel takenbeheer, online bestandsopslag, berichten tussen teamleden en een agenda. De voorziening is gratis, en dus was het schrikken voor de ontwikkelaars van het Leidse Bread & Pepper om in januari 800% groei te zien na wat publiciteit op het web. En zo gaat de aandacht eerst uit naar bug fixing, een factureringsmodule en het tevreden houden van de gebruikers, vóór verdere uitbreiding in het verschiet ligt.

Tom’s Planner

Image representing Tom's Planner as depicted i...

Image via CrunchBase

Als derde heb ik Tom’s Planner voor je, als je een hulpmiddel zoekt om snel en gemakkelijk Gannt charts te maken. Mocht je het opzetten van een project in MS Project of OpenWorkbench te moeilijk vinden en MS Excel beneden je stand (‘t is immers géén tekenprogramma), is het gratis proberen van Tom’s Planner een leuke. Het biedt de mogelijkheid om:

  • planningschema’s met sleur-en-pleur acties te maken
  • met een 3-minuten tutorial al aan de slag te kunnen
  • zonder installatie, maar online je schema’s te maken
  • je schema online met je team of omgeving te delen
  • schema’s als afbeelding te exporteren
  • schema’s te exporteren naar MS Project bestandsformaat

he objective of Planio is combining top-tier features with instant usability, thereby situating itself between these project management solutions

that are either too simple and too complex to get to grips with.

An advanced ticket system, collaborative file management and milestones are some of the features which have been included, keeping with the functionalities that by now no self-respecting project management tool

could do without. So are wikis and forums along with milestones and Gantt charts which are generated automatically for you to weigh up.