Concertverslag Everlife, Revision en Gabriela Hindy in Escape Veenendaal

Poppodium Escape Veenendaal bood gisteravond een podium aan de drie rockende zussen Julia (20), Sarah (23) en Amber (25) a.k.a. Everlife. Na de volle zalen tijdens de tour in 2009 waren er ditmaal slechts enkele tientallen voornamelijk tieners en (semi-)professioneel belangstellenden op het concert afgekomen. Positief gesteld kon je vrij bewegen, foto’s schieten en genieten van de muziek.

In het voorprogramma was de Amerikaanse Libby Hodges gewisseld voor de 17-jarige Gabriela Hindy. Met een toetsenist en backing tracks vertolkte ze een aantal ballads, up-tempo popsongs, een cover van Krystal Meyers‘ Collide en een dance nummer. Gabriela groeide op in een muzikale familie tussen 3 zingende zussen en werd ‘ontdekt’ door Marty MaGehee (4Him) die haar debuutalbum Ready, Jet, Go. Met eerste eigen songs in portfolio ontmoette ze producer David Browning (Katy Perry, Jump5, Amy Grant, Tony Vincent, Avalon, CeCe Winans) en ontwikkelde zich verder in de mix van electronica, r&b en rock. In de herfst moet een eerste album uitkomen. Gisteravond waren Gabriela’s zangpartijen niet altijd even zuiver, maar stortte ze zich vol overgave aan de connectie met haar leeftijdgenootjes voor het podium.Verder kennismaken met Gabriela kan natuurlijk op Twitter, Myspace en Facebook.

Als tweede voorprogramma was een optreden van het Rotterdamse rocktrio Revision. De band won de eerste prijs in de Make More Music competitie, was finalist op het Emergenza-Festival en won de Gooth prijs. Liedjes van hun EP Heavy Light (2008) werden onder meer op 3FM gedraaid. In 2009 tourde het drietal ook al met Everlife. Met name de zangpartijen waren indrukwekkend. Je vindt de heren ook op Myspace en Hyves.

De drummer mocht blijven zitten, want met violist Travis vulde hij de band Everlife aan. De dames hadden merkbaar moeite met de geringe opkomst en dus zelf meer energie moeten steken in het ‘opwarmen’ en in beweging zetten. Muzikaal staan de zussen hun mannetje. En waar door boeiende distributie deals de muziek van Everlife nog het makkelijkst tijdens concerten zelf te krijgen is, en dus nog niet op massale samenzang kon rekenen, werkten de in de set list opgenomen covers wel mee.

Verrassend vond ik de cover New Soul van de IsraĆ«lische zangeres Yael Naim. Naim brak in de VS door, toen dit liedje in een commercial voor de MacBook Air werd gebruikt. Ook de cover van Coldplay‘s Viva La Vida, met Travis’ echoĆ«nde vioolpartijen was knap in elkaar gezet. En Kings of Leon‘s Use Somebody in Everlife format mocht er ook zijn.

Met Coffee at Night, Let It Go en andere oude en nieuwe songs presenteerden de zussen liefdesliedjes voor zowel God als aardse partners. Na een verdienstelijke set wisten de tieners in het publiek eigenlijk niet goed wat ze liever wilden, een toegift of kletsen met de artiesten. Het werd het laatste. En dat is een onmiskenbaar voordeel va een kleinere setting. Je staat direct oog in oog met je publiek of je muzikale idool!

De band won de eerste prijs in de Make More Music competitie, was finalist op het Emergenza-Festival en won de Gooth prijs. Liedjes van hun EP Heavy Light (2008) werden onder meer op 3FM gedraaid. In 2009 tourde het drietal ook al met Everlife. Je vindt de heren ook op Myspace en Hyves.