TobyMac – Tonight

      No Comments on TobyMac – Tonight

TobyMac TonightTobyMac bracht 9 februari de langverwachte opvolger van het studioalbum Portable Sounds (2007) en de live afdronk Alive & Transported (2008) uit: Tonight. Deze is er in een standaard editie, maar ook in een electronische en traditionele deluxe editie editie. Op de stoffelijke versie is in plaats van de radio versie van Tonight plaats voor Captured (KP Remix),  Hold On (Telemitry Remix) en Tonight (New Day Remix). Remix 1 en 3 zijn van de hand van Kevin Powell. Verder is een bonus DVD meegeleverd met daarop 70 minuten extra’s: de Making Of The Album “Tonight”, From Studio To Stage, Behind the Songs Of Tonight en The Gospel Music Channel‘s Faith & Fame interview. Op de elektronische luxe editie vind je de 3 remixes en de radioversie van City On Our Knees en een digital booklet. Terug naar het album zelf.

Een verrassend up-tempo opener, de titeltrack waarop John Cooper (leadzanger Skillet) meedoet. Op de radio heb je eerder kunnen kennismaken met de singles Get Back Up (relaxte urban in TobyMac stijl, erg uitnodigend om mee te zingen) en tophit City On Our Knees. Funky Jesus Music met Beckah Shae en Siti Monroe mixt discofunk met rap. Showstopper trapt het rock meets hiphop (denk aan RUN DMC) in, terwijl Changed Forever met Nirva Ready een soort nieuwe Boomin’ (out your stereo system) is. Verradelijk is het orgeltje aan het begin van Hold On, dat soulful verdergaat, ook een erg radiovriendelijke song. LoudNClear laten Toby’s kinderen Truett en Judah weer eens meerappen (Kriss Kross makes you jump, zal ik maar zeggen). Na deze korte intermezzo is Hey Devil een Ian Eskelin achtig verzoek aan de duivel op te zouten, omdat we’m niet nodig hebben is voor TobyMac een relatief vreemde eend in de bijt. Matthew Thiessen (Relient K) duetteert op het ontspannen Wonderin’. Na het urban Captured en Start Somewhere is er opnieuw een gastoptreden, ditmaal Israel Houghton in de reggae song Break Open the City, textueel een variant op een bekend TobyMac thema. Veelzijdigheid blijft TobyMac’s troefkaart. Tonight is om te smullen.

Limited Deluxe Ed (Bonus Dvd) (Dlx)

Reblog this post [with Zemanta]