Fireflight – For Those Who Wait

      1 Comment on Fireflight – For Those Who Wait

Na Unbreakable (2008 en bejubeld als beste christelijk rockalbum van het jaar) heeft de Amerikaanse rockband Fireflight For Those Who WaitFireflight uit Florida 9 februari het wachten van trouwe fans op het derde album beloond met For Those Who Wait. De hoge, vlijmscherpe en loepzuivere zangpartijen van de blonde Dawn Michele en het zo kenmerkende melodische hardrockgeluid van de band zijn na de eerste symfonische intro’s van de titeltrack er weer helemaal. De eerste single Desparate roept in nood om genezing. Hoop is er in het krachtige Fire In My Eyes (I know You’re my only hope, the only one who truly knows/How it feels, what it’s like when it all starts to fall/You’re the one I can trust, who hears when I call.”). Stevige knipogen naar de 80’s in Core Of My Addiction.What I’ve Overcome start een tik rustiger en verhaalt eenvoudig over de vondst van genade, bekering en de blijdschap helemaal overnieuw te kunnen beginnen met God. Meer eenvoud in het (He Knows Your) Name, een ballad met strijkwerk, pianospel en synths. Een song die niet snel meegenomen zal worden in de live set list. Gitarist Justin Cox gaat in New Perspective weer helemaal los. Samenzang om het hoge tempo wat te maskeren. You Give Me That Feeling is meer van hetzelfde, waarna de akoestisch gitaar in All I Need To Be rust brengt. Overigens bouwt het arrangement zich wel uit tot een volwaardige rocksong. De piano/ strijkers rockballad Recovery Begins het album afsluit. De 10 songs klokken samen slechts 35 minuten, en dat is veel te mager. Had de band niet meer te vertellen? Zat er teveel druk op de release datum? Producer Rob Hawkins heeft met de inbreng van piano en strijkwerk nieuwe elementen ingebracht. De rode draad ‘hoop’ blijft ook op For Those Who Wait.