Everlife in maart terug met Libby Hodges en Revision voor 6 concerten

Cover of "Everlife"

Cover of Everlife

Everlife komt in maart 2010 terug naar Nederland voor een zestal concerten. De drie rockende zussen zijn een gevierde act in thuisland Amerika en hebben inmiddels al voor miljoenen mensen opgetreden. Afgelopen jaren toerde ze door de VS met de Jonas Brothers en Miley Cyrus. In 2008 en 2009 waren ze ook al in Nederland te bewonderen in o.a. het Patronaat (Haarlem), het Paard van Troje (Den Haag) en Nieuwe Nor (Heerlen).

Inmiddels zijn de dames aardig ingeburgerd in Nederland. Zo hebben ze hun eigen Nederlandse streetteam maar ook houden ze hun eigen Hyves-pagina bij. Op hun Youtube kanaal doen ze hun videologs en kondigen ze prijsvragen voor fans aan.

Het verhaal van Everlife begint, zoals bij zoveel Amerikaanse artiesten, met muziek in de huiskamer, thuis geschoold en zingen in de lokale kerk. Julia (20), Sarah (23) en Amber (25) hebben alle drie een grote passie voor muziek. In 1997 besluiten ze de band Everlife op te richten. Familie en muzikaal, het is dan ook niet verrassend dat overeenkomsten met Hanson of The Corrs op de loer liggen.

Al snel krijgt Everlife een platencontract bij Disney’s Buena Vista maar na een album en diverse soundtrackbijdragen komt er een einde aan deze samenwerking. De band staat sinds kort weer op eigen benen en dat bevalt prima. Dit jaar brachten de drie meiden in eigenbeheer een akoestische EP uit, At the love library. Everlife’s muziek kan omschreven worden als poprock en wordt gekenmerkt door stevige gitaren, heldere zang en krachtige melodieën.

Op dit moment werkt Everlife (op Twitter gezamenlijk als: @everlife) aan een nieuw album met verschillende schrijvers en producers. Onder andere Kyle Cook, de gitarist van Matchbox Twenty, werkt mee. De dames komen niet alleen.

Libby Hodges

Libby HodgesLibby Hodges zong en sprong eerder in de kauwgomballen tienerpopgroep uit christelijke huize Jump5. Voorbij Disney Channel, welkom in de grote mensenwereld. In 2003 verliet Libby de Jump5 train om high school te doen en vervolgens aan Ole Miss te studeren. In 2009 besloot ze haar college jaren aan de Middle Tennessee State University te doen en een solo-carrière op te starten. De nu 23-jarige blonde uit Nashville klinkt meer soulful en rijper, dat een bezoek aan haar Myspace profiel geen straf meer oplevert. Uiteraard is ze ook op Twitter, Youtube en Facebook te vinden. Een eerste EP is in de maak.

Revision

Rocktrio Revision komt uit Rotterdam en werd in 2003 opgericht. De band won de eerste prijs in de Make More Music competitie, was finalist op het Emergenza-Festival en won de Gooth prijs. Liedjes van hun EP Heavy Light (2008) werden onder meer op 3FM gedraaid. In 2009 tourde het drietal ook al met Everlife. Je vindt de heren ook op Myspace en Hyves.

Data tour: