27e Winterkwartet wandeling vanuit Diever

Vandaag deed ik mee aan de 27e editie van de Winterkwartet wandeling aflevering Diever. Deze door Wandelsportvereniging TIGO Wandeltochten uit Steenwijk georganiseerde tocht bood mogelijkheden om zowel de 5, 10, 15, 25 als 40km te verkennen. Ik heb, omdat het lange afstand wandelen afgezien van wat kerstwandelingen in het Reestdal in de late herfst en rond de kerst, weer een aantal maanden geleden was, het 25km parcours gekozen. Start en finish was bij Dorpsrestaurant De Lange aan de Kruisstraat in het Drentse Diever.

De MP3-speler was geladen met een bonte mix van Owl City, Chris Rice, Sixpence None The Richer tot 80’s disco mixes, Thousand Foot Krunch, Crumbächer en David Crowder Band. Lekker om op te lopen.

De wandeling voerde vanuit Diever via Dieverbrug naar Dwingeloo, het Planetron en het Nationaal Park Dwingelderveld naar theehuis Ansennervennen. Terug via Stroovledder (de locatie van de Economentop 2009, leuk om weer terug te zijn) om Dwingeloo heen naar de Drentse Hoofdvaart bij Oldendieverbrug. Vandaar met een bocht weer terug naar Diever zelf. De 23,35km rondde ik net binnen de 4u af. Het was fris (handschoenen geen overbodige luxe), dus lekker rustig zitten zat er niet in.

Helaas zaten er op beide voeten ook weer blaren, dat schijnt verplichte kost te zijn. No pain no glory, ofzo.

Op zaterdag 6 maart is het laatste deel van het winterkwartet, in Wilhelminaoord.