Twee broers op glad ijs

      No Comments on Twee broers op glad ijs

Het was uniek om met mijn 15 jaar jongere broer Jaap (sounds doable ;)) zaterdag op het ijs te staan. In de tijd dat ik in en rond Deventer in de wintermaanden op het ijs van de Buitengracht of ondergelopen weilanden in de uiterwaarden aan de westoever van de IJssel te vinden was, was Jaap nog niet geboren. En terwijl Jaap zijn geboortestad trouw gebleven is, koos ik voor de trouw aan Klazien in Balkbrug. De gelegenheid elkaar dan toch op het ijs te treffen werd zaterdag geboden door Capgemini’s personeelsvereniging Escape. FlevOnIce in Biddinghuizen was de plaats van handeling. Alleen collega’s met één introduc(e)e waren welkom waren. OK, geen gezinsdag dus. Klazien wilde de kinderen er niet om ‘weg doen’, dus was er plek voor….Jaap.

Plan of the open-air skating rink FlevOnice ne...

Image via Wikipedia

Om kwart voor tien werden we ontvangen met koffie en een appelflap, waarna de noren onder konden en we de eerste 2 5km rondes schaatsten. Om 11u wees onze coach ons in een uur tijd op ons ‘houdingprobleem’ en droeg verbeterpunten aan. Dieper doorzakken, rechte lijnen trekken in en met je lichaam, alleen maar zijwaarts afzetten en consequent zwaartepunten verleggen. Tot aan de lunch konden we ‘t ook nog praktizeren. Een bord nasi en boerenkool als dagschotel ging er zonder problemen in.

Na de lunch hebben Jaap en ik ons nog diverse 3km rondes en 400m baantjes getrokken. De vermoeidheid eiste haar tol. Rug en voeten weigerden de instructies van de coach consequent toe te passen. Dus weer lekker naar binnen voor een kop warme chocolademelk.

Het aanbod om tot 23u te kunnen schaatsen op Flevonice hebben we afgeslagen, in tegenstelling tot de verse appeltaart eenmaal weer thuis in Balkbrug.