Microsoft Project 2010 getest

Microsoft Project was diverse versies nooit echt geïntegreerd in de rest van de Microsoft Office suite. Dat gemis is in de 2010 versie eindelijk opgelost.

Project Professional 2010 Demo

Niet alleen visueel, zoals met de Ribbon / Fluent user interface en andere views op deadlines en teambezetting. De Backstage view vind je nu ook in Project. Taakgebaseerde grafische menu’s stellen je in staat projecten aan te maken en te beheren, alsof het gemak van Microsoft Excel gecombineerd is met de scheduling engine onder de motorkap van Project.  Project is nu sterk geïntegreerd met Microsoft SharePoint® Foundation 2010, zodat – als taken en documenten in combinatie met SharePoint worden uitgevoerd, status updates makkelijk kunnen worden doorgegeven en verwerkt. Als je ook Microsoft Project Server 2010 inzet, krijg je de end-to-end project en portfolio management mogelijkheden erbij.

Verder zijn nieuw in Project 2010:

  • User-Controlled Scheduling: in plaats van het auto-schedule mechanisme te vervloeken kun je nu flexibeler zelf ‘spelen’ met doorlooptijden van taken en begin- en einddata.
  • Top Down Summary Tasks: top-down en rolling wave planning wordt ondersteund om verwachtingen romdom opleverdata vast te leggen, zodat monitor & control ten opzichte van die datums kan plaatsvinden.
  • Placeholder Text in Project Fields: je kunt aantekeningen bij de Date of Duration velden maken.
  • Active/Inactive Tasks: what-if analyse door te spelen met het (in)actief maken van taken.
  • Task Inspector: op taakniveau potentiële conflicten detecteren en maatregelen treffen.
  • Timeline View: anders dan schermprintje maken van de balkenplanning kun je nu in MS Project zelf  de visuele weergave van mijlpalen en dergelijke in de Timeline view opmaken en presentabel maken.
  • PDF/XPS Output: in de lijn van voorgaand punt, kun je de planning nu exporteren in PDF of XPS formaat.
  • Enhanced Copy/Paste: ook zo’n zorgenkind in vorige Project versies. Nu sterk verbeterde mogelijkheden om gegevens tussen (Office) applicaties uit te wisselen.

Microsoft heeft met Project 2010 dus echt een sprong voorwaarts gemaakt. Om je te laten delen in de vreugde kun je de gratis beta versie tot deze zomer zelf uitproberen. Kom je er niet helemaal alleen uit, is er hulp op Twitter, Facebook en Linkedin.