Concertverslag Stryper in Tivoli Utrecht

Er waren jaren dat je niet hoefde te verwachten de heren van Stryper nog bij elkaar terug te zien op Nederlandse bodem. Niet verwonderlijk, dat de kaarten voor het concert zaterdagavond in het Utrechtse Tivoli binnen no-time uitverkocht waren. Met de CD wisselaar voorzien van 4 Stryper CD’s en in 2 auto’s bij me Anita, Chilion, Daniël, Peter, Johan en Cor uit Dedemsvaart om de jeugdliefde nieuw vuur in te blazen. Foute foto’s uit de jaren ’80/’90, zwartgeel gekafte bijbels, laat staan eigen spandex creaties waren op tijd weggemoffeld, het Stryper t-shirt mocht als klederdracht wel mee richting Utrecht. Met andere Twitterende Stryperfans was #strypertivoli afgesproken. Welkom heren in de 21e eeuw. Online only? Nee, van Twitteren kwam niet veel, handenschudden en bijpraten met Menno Zweers, Joël Visser en Harco Ploegman was leuker.

Voorprogramma: The Medics

De Utrechtse rockband The Medics mocht als voorprogramma de paar overgebleven vierkante meters podium in het niet zo ruim bemeten Tivoli aan de Oudegracht een half uur lang opwarmen. Ondankbare taak voor een publiek dat niet voor hen, maar Stryper kwam. De heren speelden strakke rocksongs, gooiden zoveel mogelijk emotie in de strijd en hadden natuurlijk met een uitverkocht Tivoli 1.000 man publiek voor zich, op zich een geweldige kans een visitekaartje af te geven.

Singalong met Stryper

De bijna 2 uur non-stop Stryper was welbeschouwd één grote samenzang voor de aanwezigen. In hun 26e jaar als rockband hapte het publiek de songs weg als zoete koek. Van oudjes als Soldiers Under Command, Honestly en Loud’n Clear, Reach Out en Calling on You tot The Way. Nieuwe songs van Reborn (zoals Open Your Eyes) en Murder By Pride (zoals 4 Leaf Clover) waren natuurlijk ook onderdeel van de set. Op de video vind je indrukken van Calling On You. Het geluid is niet fantastisch (sorry, een BlackBerry is niet gemaakt als videorecorder), maar het geeft wel een leuke indruk van ons ‘point of view’ zo vanaf het balkon links boven het podium.