Paramore – Brand New Eyes

ParamoreBrandNewEyesFemale fronted rockbands doen het goed in de christelijke muziekscene. Aan het rijtje Krystal Meyers, Fireflight, Brooke Barrettsmith en Stephanie Smith kun je Paramore met plezier toevoegen. Emorock staat centraal op Brand New Eyes, de opvolger van de platinum Riot! uit 2007. Riot! leverde de band een Grammy nomination nominate voor Best New Artist naast Taylor Swift en Amy Winehouse op. Tot nu toe zijn de laatstgenoemden bekender geworden. De roodharige Hayley Williams blijft echter tekeer gaan. Careful en Ignorance zetten de toon. In Playing God sneert ze naar tv-predikers “Next time you point a finger, I’ll point you to the mirror.” En in de single Brick By Boring Brick klinkt het “For a Pessimist, I’m Pretty Optimistic“. In Turn it Off protesteert ze “it’s getting harder to believe in anything” en waakt ze voor “shortcuts and false solutions.”. Producer Rob Cavallo, met wie voor het eerst op de Twilight soundtrack Decode werd samengewerkt, heeft prima werk verricht. Decode staat als afsluiter op het album. Rustpunten zijn The Only Exception en Misguided Ghosts, akoestische ballads. Gelukkig stopte de band er vorig jaar toch niet mee. In zowel Looking Up als Where The Lines Overlap blikt Williams verbaasd terug: “I can’t believe we almost hung it up.” Het dozijn songs zijn daarvoor ook te waardevol.