Lights – The Listening en ICE pack

      1 Comment on Lights – The Listening en ICE pack

Lights-The ListeningNa een eerste EP Lights (2008) is The Listening de full CD van de kleine Canadese multi-instrumentaliste, singer/songwriter Lights, artiestennaam van Valerie Poxleitner (1987). Muzikaal zit ze tussen Joy Electric, Parralox, Natalie Imbruglia en Björk in. In oktober 2009 werd deze in de VS en via bijvoorbeeld Amazon en iTunes uitgebracht. Begin 2010 volgt de release in Europa. Niet verwonderlijk, want Lights komt 24 februari met Owl City voor een optreden naar de Melkweg, Amsterdam. Zelf heb ik de bonus versie van iTunes gekocht, met naast de 13 reguliere songs de Colin Munroe’s Unsung en de The Angry Kids FM mixes van Saviour en de bonus track Up and Away. Veel van de songs op The Listening schreef ze zelf, een deel samen met Dave Thomson (Wave) of Thomas Salter. The Listening is zo’n popalbum, dat van begin tot eind boeit en echt een eigen geluid heeft. Singles als Ice (over de strijd tussen goed en kwaad), Saviour (“I just want to run to you. And break off the chains, and throw them away. I just want to be so much. And shake off the dust that turned me to rust. Sooner than later, I need a saviour.”) en Drive My Soul (de videoclip verbeeldt de romantiek met een astronaut en gaat over “element in your life that you cannot live without and without it you feel lost and lose control.” hebben terecht aandacht getrokken. In het spacy Up and Away (we zijn als rakketten in de lucht) en February Air staan techno thema’s centraal. Old Navy commercial muziek The Last Thing On Your Mind is gelukkig meegenomen op The Listening.

In het ICE remix pack zijn 7 remixes opgenomen. De K-OS remix doet veel aan Nelly Furtado denken. De DJ Deadman & Tex maakt er een upbeat jive versie van. Colin Munroe’s Unsung mix is een electronica / dance versie, terwijl Renholdër er een speeldoos variant (zoals Antique Toys met The Echoing Green‘s Suffer deed) overlopen in een vette dansversie in een Madonna-achtig arrangement. Modernaire remix is een moddervette electronica versie. De Spice Club Remix maakt zijn naam waar. Volg Lights op Myspace, Twitter, Youtube en Facebook.

1. Saviour Lights, Thomas Salter 3:29
2. Drive My Soul Lights, Thomas Salter 3:21
3. “River” Lights, Thomas Salter 3:03
4. The Listening Lights, Dave Thomson 3:36
5. Ice Lights, Thomas Salter 2:56
6. “Pretend” 3:23
7. The Last Thing on Your Mind 3:19
8. “Second Go” 3:16
9. February Air Lights, Dave Thomson 3:49
10. “Face Up” Lights, Thomas Salter 3:26
11. “Lions!” Lights, Thomas Salter 3:18
12. “Quiet” Lights, Dave Thomson 3:15
13. “Pretend (Reprise)” 3:05
14. “Up Up and Away (iTunes Bonus Track) Lights, Dave Thomson 4:20
15. “Saviour (Colin Munroe’s Unsung Mix) (iTunes Bonus Track) Lights, Thomas Salter