Fireflight – Unbreakable

Fireflight - UnbreakableAls verlate kennismaking en opwarmer voor het in februari 2010 te verschijnen For Those Who Wait terug naar het vorige album Unbreakable. De Amerikaanse female fronted rockband FireFlight debuteerde na een indie album in 2006 bij Flicker Records met The Healing of Harms en kwam in 2008 terug met het door Rob Hawkins (Nevertheless, Dizmas, Philmont, PureNRG) geproduceerde Unbreakable. Naar eigen zeggen stressy, omdat de 6 jaar om tot het eerste album te komen nu teruggebracht is tot 6 maanden voor het tweede. In september en oktober 2007 werden de tiental gave hooks, meezing refreinen en een krachtige boodschap van hoop in donkere dagen opgenomen. De titeltrack, dat eind 2007 als lead single werd uitgebracht, bezingt de kracht van een gelovige om te volharden in moeilijke omstandigheden. Op So Help Me God komt het thema terug. Dawn Richardson’s stemgeluid is nergens over the top, maar ze gaat er helemaal voor. De emoties stromen er vanaf in 4e radio single You Gave Me A Promise, 2e single Brand New Day en de in 2009 als 5e single sterke Stand Up. Wrapped In Your Arms kan als ballad door het leven. Go Ahead, The Love We Had Before en The Hunger (3e radio single) zijn weer stevige rock tracks. Kwalitatief staan ze op een hogere trede dan Addison Road, zijn constanter dan Superchi(c)k. Liefhebbers van de steviger tracks van ZOEgirl en zeker Krystal Meyers kunnen prima terecht bij Fireflight. Bassiste Wendy Drennen, gitarist Justin Cox, drummer Phee Shorb en gitarist Glenn Drennen verstaan hun vak. Enige nadeel van Unbreakable is de korte speelduur. De tien songs zijn met 38 minuten alweer voorbij.