Joy Electric – Favorites at Play

favorites_at_playRonnie Martin a.k.a. Joy Electric bewerkte voor zijn 11e album, Favorites at Play 9 bekende liedjes in zijn eigen analog synth setting. Het nieuwe album opent met 1,2,3,4 (van Leslie Feist) die het onder meer in Sesamstaar kinderen aanleerde. Glimlachend door naar Coldplay‘s Viva La Vida (originele video) in JE jasje. Geweldig, de kracht van de popsong komt ook nu echt tot z’n recht: “I used to rule the world…”. Van de pop/punk band Blink 182 werd I Miss You (orginele video) fraai bewerkt. De gevoelgige Once Soundtrack Falling Slowly, origineel geschreven en gezongen door het duo Glen Hansard & Marketa Irglova is iets sneller dan het origineel. Het stevige origineel van When You Were Young ken je van de Amerikaanse band The Killers (Coldplay coverde deze 2006 song zelf eerder live). Keane‘s signature song Somewhere Only We Know (van het 2004 album Hopes and Fears) zet Ronnie iets lager en langzamer neer, desalniettemin mooi gedaan. It Ends Tonight van The All-American Rejects (van Move Along uit 2005), in het origineel net als Keane in zo’n piano rock setting, terwijl JE er echt soepel lopende synthpop van maakt. Paramore leverde in voor de Twilight film Decode op single; de song staat ook op het in september uitgebrachte album Brand New Eyes. De versie van JE is natuurlijk geen bruisende poperpop/rock, maar loopt in een behoorlijk tempo door. Afsluiter is Nelly Furtado’s Say It Right (een vette hit in 2006) in een ontspannen analog synth track. Negen juweeltjes voor bijna evenveel euro’s, prima afgestemde electronica voor je geld.