HB – Frozen Inside

      No Comments on HB – Frozen Inside

hbfrozeninsideDe Finse christelijke variant van Within Temptation of Evanescence heet HB , waarbij de blonde Johanna Aaltonen de tegenhangster is van respectievelijk Sharon den Adel en Amy Lee. Gothic metal met echte strijkers, Antti Niskala op keayboards, een headbangende gitariste Sofia Ylinen, Tommi Huuskonen op bas, Bob op gitaar en Markus Malin met lenige arm- en beenspieren achter de drumkit. Na twee Finstalige albums, Uskon puolesta (2003) en Enne (2006) is Frozen Inside geheel Engelstalig, wat de aansluiting bij publiek in West Europa, zoals bijvoorbeeld op het Flevo Festival 2009 erg ten goede komt. Het is weer even wennen om sterk evangeliserende teksten, die ook nog goed verstaanbaar zijn, bijna lied na lied te horen op een modern metal album. Antti Niskala schreef ze. Johanna mag dan niet zo galmen als Sharon of van mijn part Sarah Brightman op haar Fleurs du Mal, ze staat vocaal haar mannetje. Vette gitaarpartijen en synth layers op de eerste drie tracks God Has All Glory , It Is Time en Be Aware. De strijkers en piano introduceren het wat kalmere Holy Secret. De titeltrack bouwt langzaam op naar een theatraal slotwerk. Years Go By volgt eenzelfde insteek, van piano naar een geluidsmuur van jewelste. Symfo metal op hoger tempo Ambition. In het rustige Way zit een heuse altar call verstopt, waarna Lovesong nog eenmaal in stijl uitpakt. De 9 nummers klokken samen 48 minuten maar vragen regelmatig om een encore. Houd je van eerder genoemde bands of bijvoorbeeld Fireflight , probeer dan gerust HB.