Frozen Plasma – Monumentum

      No Comments on Frozen Plasma – Monumentum

Het Duitse duo Vasi Vallis (voorheen NamNamBulu en VNV Nation) en Felix Marc (Diorama) startten 4 jaar geleden de synthpopband Frozen Plasma . Na hun debuutalbum Artificial (2006) en diverse singles is Monumentum het langverwachte vervolgalbum. Maatschappijkritische, op de dood en verlossing (The End-Deliverance), revolutie (Tanz die Revolution) en het verontrustende levenstempo van veel mensen (Speed of Light) gerichte teksten, zware synthpop, darkwave, maar zeker dance club vriendelijke muziek, kenmerken Frozen Plasma. Tanz die Revolution is Duitstalig, de andere songs Engelstalig, waarmee de deur naar Britse en Amerikaanse clubs open staat. Dark rock music scenes zullen in hun nopjes zijn met de stampende beats en grauwe teksten als “I used to travel through space and time. No harm. No villains to be feared. Until I stepped into your world.” Earthung en de ballad Almond Flowers staan bol van de melancholiek, Murderous Trap het heimelijke verliefd zijn op een veel te jong meisje (“A seductive but forbidden sin.”). De rustieke instrumental Forgotten Earth doen je wegdromen: mooie landschappen, kabbelend water en voorbijtrekkende wolkenpartijen. Het album sluit af met de extended mix van Speed of Life en Close, letterlijk een finale van een fraaie CD. De heren touren de komende maanden met VNV Nation om Monumentum te promoten.