Christafari – No Compromise

      1 Comment on Christafari – No Compromise

Wat was het een geweldig tweeluik op het Xnoizz Flevo Festival! Zaterdagmiddag in de volle zon aan het strand van Bussloo als Christafari op de Quench en enkele uren later in de Music & More een muzikale kennismaking met bassiste Avion Blackman (tevens echtgenote van Christafari voorman Mark Mohr) en Amerikaan Dominic Balli. Zo ongeveer tijdens hun vlucht naar Europa werd het nieuwe album No Compromise uitgebracht. Met een bediening van alweer 20 jaar (zelf ben ik vroeg ingestapt met Soulfire en Valley of Decision), maar had al enige tijd geen albums meer van ze gekocht. Het jubileum album is juist geen ‘best of’ om een naderend einde in te luiden, maar een verse oogst van 15 reggaenummers, maar ook roots (Roots Reggae) en soca (Hands Up). No Compromise is verder vooral een showcase van muzikale vrienden. Dominic Balli zingt mee op de opener Boomshots, Roge’ Abergel, RedCloud & Jenkins op Whosoever (dat heerlijk als klassieke Bob Marley songs klinkt), Avion Blackman zingt prominent op het langzame Taking In The Son dat overloopt in het dromerige Move In You Reprise. De blazerssectie doen je op Try Jah Love ook aan een hangmat denken. Nigel Lewis is er op Hands Up, Nengo Vieira op Roots Reggae en David Fohe op de afsluiter Messiah. Op Protesters zijn zelfs de GospelReggae.com All-Stars samengebracht, kortom Lion Of Zion Entertainment gezellig samen in de studio. De productie van Mark Mohr, Avion Blackman , Obie Obien en Solomon Jabby zet Christafari opnieuw als hoeder van de gospelreggae op de kaart.

Let op: tijdelijk is No Compromise in een gratis-bij-vertel-5-vrienden of all-you-can-afford constructie als download album te krijgen.