Newsboys – In The Hands of God

 Het nieuwe album In The Hands of God van de Newsboys gaat enerzijds door op de ingeslagen met radiovriendelijke pop/rocktunes vol verwondering en lofprijzing voor Gods grootheid. Anderzijds is het de zwanenzang van Peter Furler, waar eerder bassist bassist Phil Joel en gitarist Paul Colman de band verlieten. Ook is het bij vlagen steviger dan bijvoorbeeld Adoration of de Go-albums. Worship songs als The Way We Roll en My Friend Jesus gaan hand in hand met het heftige The Way We Roll en No Grave. Textueel houdt het niet over (“that’s the way we roll, ‘cause we’ve been set free.”) in opener The Way We Roll. Kortom: een overdosis veilige CCM teksten. We gaan de songs deze zomer uit de keel van Michael Tait op Flevo horen. Of In The Hands of God een mijlpaal is en er vanaf nu anders gearrangeerde albums gaan komen, zal de toekomst uitwijzen. This Is Your Life klinkt even zoet als He Reigns. Glorious had uit de pen van Delirious? Martin Smith kunnen komen, en de titeltrack heeft een soortgelijke setting. The Upside grijpt terug op de britpop van weleer, maar bevat teveel geprogrammeerd toetsenwerk. Lead Me to the Cross zal het live goed doen, het refrein is makkelijk op te pikken door publiek. Dance is juist een straight rock track, zo eentje die in een Newsboys remix album goed te pimpen is. In de Coldplay-esque afsluiter RSL 1984 zingt Furler “Give me a part to play. Grant me another day” over zijn 20 jarige rondreis van de Australische kust, Californië naar weer een nieuwe fase in zijn leven. Ik hoop dat de Newsboys zichzelf zonder de Aussies Furler, Joel en Colman hervinden en niet slechts tot concept verworden, anders kunnen de instrumenten beter aan de wilgen.

  • Foreign Beggars: New Album Released Today (hangout.altsounds.com)