ATB – Future Memories

André Tanneberger , beter bekend als ATB is terug met een dubbelCD nog wel. Zijn 7e studioproject Future Memories is er in 2 versies. De single disc edition met voornamelijk trance tunes en de hier besproken 2CD Limited edition. Op CD2 staan chill-out tunes. LA Nights opent lekker swingend, waarna What About Us met tempowisselingen je helemaal meesleept. Swept Away is ook een klasse trance track met Roberta Harrison als zangeres. Betsy Larkin zingt op A New Day , ook zo’n herkenbare ATB tune. Tiff Lacey is de vocaliste op My Everything . Summervibes en 9PM (Till I Come) in een 2009 jasje, blijft leuk. Haley Gibby mag meezingen op het radiovriendelijke, bijna 6 minuten lang uitgesponnen Gravity . Het met Josh Gallahan geschreven Luminescence . Flanders is te horen op Behind , dat met een serie Italianen geschreven is: Alessandro Bunetto, Francesco Abbate, Giuliana Fraglica, Marco Giudice en Vincenzo Callea. De titeltrack is wat trip-house meets ambient. Tiff Lacey is terug op de chill-out Still Here . My Saving Grace brengt Aruna Abrams voor het voetlicht. Terra 260273 is meer van hetzelfde, hetzelfde geldt ook voor het met Jades in elkaar gezette Communicate . Disc 2 opent met het lekkere Talismanic, gevolgd door een ambient versie van Missing met Tiff Lacey (origineel van Everything but the Girl ). Horizon kabbelt voort en Voices pakt zo’n albumthema en werkt het nog wat verder uit. De ambient versie van Behind is wel mooi. Opvallend is ook de bewerking van Authentic Reaction van Apple & Stone. Careless, Twilight en Listen To Me zijn neutrale ambient songs zonder veel opsmuk. Living Life Over en Silent Meaning hebben ook weinig in te brengen. Op de afsluiter Malibu Road hoor je de golven letterlijk naar je toekomen. Conclusie: disc 2 biedt weinig toegevoegde waarde als je van de echte dance / trance tracks van ATB houdt. Ben je into ambient, dan is disc 1 veel te heftig voor je.