Sarah Brightman – Symphony Live in Vienna CD/DVD

De St. Stephanus Kathedraal in Wenen is al ruim 850 jaar inspirerend middelpunt van de stad Wenen. De Britse Sarah Brightman nam er in januari 2008 een live concert naar aanleiding van de release van Symphony op. Eerst werd de DVD als bonus schijf verkocht in de luxe uitvoering van dat album en werd voor anderen al snel een collector’s item, dat illegaal op torrent sites wordt aangeboden en via eBay en Marktplaats menig kopieerder of bonafide aanbieder aan een aardige zakcent heeft geholpen. Uiteraard zijn de losse liedjes ook op Youtube geplaatst. Manhattan Records heeft gelukkig alsnog gekozen het concert op een eigen CD/DVD combinatie uit te brengen. Het concert telt 16 songs, van de opener Pie Jesus , het gothic Fleurs du Mal en de luisterlieden Symphony en Sanvean . Met Alessandro Safina imponeert ze in Canto della Terra en Sarai Qui . Na het alleen gezongen Attesa , staan er 2 duetten met Chris Thompson , I Will Be With You en het letterlijk tot grote hoogte voerende The Phantom of the Opera . Andermaal liefde in Storia d’Amore en Pasion , een duet met Fernando Lima . Het rockende Running wordt vervolgd door Let It Rain . De eerste toegift Ave Maria sluit nog niet af, want – hoewel niet op het hoesje vermeld – volgt nog een toegift in de vorm van Vide Cor Meum . Op de DVD vind je het complete concert in 5.1 surround mix, aangevuld met interviews met Sarah Brightman over de productie, de songs. Pater Anthony Faber en historica Elisabeth Lloyd-Davis lichten details van de kathedraal en de rol van bekende musici in deze toplocatie toe. Een fotogalerij maakt de schijf compleet. Mijn exemplaar kocht ik bij CDwow.nl voor slechts €14 inclusief verzendkosten. Wees eerlijk, dat is de moeite van downloaden, rippen, branden, bij elkaar rapen, etc. toch niet waard?