The Afters – Never Going Back to OK

Het kwartet The Afters rond Josh Havens heeft een waardige opvolger voor I Wish We All Could Win (2005) uitgebracht. Pakkende pop/rockdeuntjes, rijp voor de radio. Pittige rock, zoals We Are The Sound en de titeltrack, mid-tempo kanjers als Falling Into Place tot goede ballads als Ocean Wide en One Moment Away. Met thema’s als de ontmoeting van voormalig bassist Preston met zijn vrouw dankzij een gerichte zoekactie op Myspace (Myspace Girl), liefde (Tonight, Keeping Me Alive), praktizeren van wat je gelooft (We Are The Sound), de zomer (Summer Again) en diep verstopt, maar mooi verwoord: geloof in Gods genade (Forty-Two) met een knipoog naar Hitchhiker’s Guide To The Galaxy .

Geen bijbelteksten, of andere verwijzingen naar ‘christelijk album’ (ervan uitgaande, dat God bij heel veel artiesten in de credits genoemd wordt). De muziek en de bijbehorende verhaaltjes zijn krachtig genoeg om deze Dan Muckala (TobyMac, MercyMe) productie te waarderen. Via Amerikaanse web stores, kun je de Dance remix van de titeltrack kopen.