Sarah Brightman – Symphony

      No Comments on Sarah Brightman – Symphony

Sarah Brightman is na 5 jaar terug met een studioalbum, dat met hulp van producer en partner Frank Peterson in Duitsland werd opgenomen. Brightman´s songs zijn deels rockopera – gothic rock songs als de opener Gothica die de opmaat vormt naar Fleurs du Mal , waarin gedichten van Baudelaire zijn verwerkt. Haar sopraan komt in deze ‘galmmuziek’ erg goed tot zijn recht. Datzelfde geldt voor de andere groep liedjes, power ballads waarbij ze duetteert met Andrea Bocelli (Canto Della Terra , een remake van Bocelli’s eigen single uit 1999), KISS’ zanger Paul Stanley (I Will Be With You , tevens het themalied van de 10e Pokémon film Dialga VS Palkia VS Darkai), Alessandro Safina (Sarai Qui , een Italiaanse versie van Faith Hill’s Running, dat tevens leent van Gustav Holst’s origineel Jupiter van het The Planets album) en de Mexiaanse tenor Fernando Lima (Pasión ). Sanvean is een cover van Dead Can Dance en Atessa ‘s muziek is van Pietro Mascagni, waarbij songteksten door Chiarra Ferrau geschreven zijn.

Als Sarah Brightman zich inhoudt heeft een ze een breekbare popstem, zoals in de de titeltrack en de opera song Schwere Traüme en Let It Rain (wow, hier lijkt Kate Bush neergedaald). Brightman’s engelenzang overtuigt verder in Storia d’Amore en het zelfgeschreven Running , dat opbouwt als een oude Abba powerpop song. Als hidden track (eigenlijk wel heel erg ’90’s) is een reprise van Fleurs du Mal opgenomen. Indrukwekkende terugkeer!

Via de hyperlinks hierboven kun je de Live in Vienna dvd uitvoeringen van de songs bekijken. Wil je de achtergronden van dit bijzondere concert in de Stephansdom in Wenen weten, lees dan Amanezco’s blog .