Museum van de Twintigste eeuw in Hoorn

Vanmiddag zijn we met z’n allen naar het Museum van de Twintigste Eeuw in een oud kaaspakhuis aan de Bierkade in Hoorn geweest. Alleen al in de herfstvakantie trok dit ‘hoe leefden en speelden m’n (groot)ouders’-museum 10.000 bezoekers. Dit filmpje geeft alvast een indruk. De vaste tentoonstelling is aardig, hoewel het soortgelijke Oude ambachten en speelgoedmuseum in het Gelderse Terschuur vorig jaar veel uitgebreider en completer was. de trekker: Playmobil tentoonstelling Naast Lego is Playmobil tegenwoordig thuis helemaal in trek, en dus was de Wereld van Playmobil wisseltentoonstelling een schot in de roos. Op 300 m² op de bovenste etage staan echte pronkstukken uit de rijke traditie en de productie van het familiebedrijf Geobra Brandstätter uit het Duitse Zirndorf weer. In 1974 startten de eerste Playmobil figuren al lachend hun loopbaan. In het museum waren diverse speelhoeken opgesteld met dino’s, piratenschepen, ziekenhuis, computerspellen en films. Eenmaal beneden trok de grote verzameling goedkoper dan elders geprijsde Playmobil artikelen natuurlijk helemaal, en terecht. Uiteraard zijn weer diverse foto’s geschoten. Helaas ontbrak nu de tijd om de mooie binnenstad van Hoorn verder te verkennen, maar dat gaat in 2009 wel gebeuren. Zo lonkt de stoomtram Hoorn-Medemblik ook nog altijd en zijn vrienden en strand ook dichtbij.