Newsboys – Live Houston We Are GO

Gitarist Paul Colman, zanger/gitarist Peter Furler, drummer Duncan Phillips en toetsenist Jeff Frankenstein vormen al jarenlang de van oorsprong Australische, maar inmiddels volledig in de VS thuis zijnde formatie Newsboys . Bovenop de laatste CD’s GO en GO:Remix is er nu de live CD/DVD Houston We Are GO . De live registratie, waarvan je het audio spoor op CD aantreft en de puike visuele registratie op de DVD pakt oud en nieuw gelikt bij elkaar. Van GO zijn er Wherever We Go, The Mission en Something Beautiful de aftrap van het album. In het ‘worship blok’ zijn Blessed Be Your Name, Amazing Love en He Reigns vertegenwoordigd. Halverwege de set wordt echt een greep in de oude doos gedaan met een medley van Stay Strong, Not Ashamed, Reality, Love Liberty Disco. Uiteraard ontbreken Entertaining Angels en Breakfast niet. Terug naar GO voor de afsluiters van de set: Your Love Is Better Than Life en I Am Free. Een getuigenis van Peter Furler sluit de schijf echt af. Kwaliteit is prima, de songs gaan er bij het publiek in als zoete koek en Peter Furler c.s. vergeten het showelement zeker niet. Belichting en camerawerk voor de DVD registratie zijn ook goed.

Mocht je making of, behind the scenes o.i.d. verwachten, helaas. De combi biedt ‘slechts’ de concertregistratie uit Houston zelf.