Krystal Meyers – Make Some Noise

Sinds het titelloze debuut van tiener Krystal Meyers in 2005 heeft haar muzikale carrière een enorme stoot voorwaarts gekregen. Inmiddels de high school achter de rug, een sensatie in Japan, op de omslagen van diverse muziekbladen en nu in 2008 de opvolger van het rockalbum Dying For A Heart (2006), Make Some Noise . Dat doet ze zeker, want vette rocksongs als Love It Away, Beautiful Tonight vormen naast de titeltrack de rode draad op deze CD. Uiteraard liggen vergelijkingen met andere (seculiere) jonge vrouwelijke artiesten voor de hand, maar met het aan elke song (mee)geschreven hebben, het zowel met rockband als akoestisch kunnen vertolken van liedjes en het zicht- en hoorbaar thuis voelen in de muziek, geeft Krystal een verdiende eigen plek. Catchy popsongs Shine (na Make Some Noise de 2e single van het album), Feel So Right en You’ll Never Know houden een eigen geluid en neigen ook in de teksten niet naar oppervlakkigheid. Naast de stevigers songs zijn er mid-tempo nummers SOS, Up To You, In Your Hands en relatieve rustpunten in de power ballad My Freedom. Daarin bekent ze eerlijk: “When I am tempted to crawl back and hide my face. Will You wrap me up with love, truth and grace? How’d I become the mess that I have made? I’m afraid to look You in the eye because of my shame.” De CD/DVD versie biedt op de bijgeleverde DVD schijf waardevolle extra’s, zoals de videoclips van Anticonformity en Fire van haar debuutalbum, The Beauty of Grace en Hallelujah van Dying For a Heart en Make Some Noise. Verder achtergrondvideo’s bij haar Japanse concerten, de opnames van het album en de Make Some Noise videoclip.

De DVD illustreert de groei van deze artieste. Een krachtige CD die in je speler blijft plakken. Ook aanbevolen door m’n 7-jarige dochter die ‘m erg leuk vindt.