Joanne Hogg – Personal

      1 Comment on Joanne Hogg – Personal

De zangeres/toetseniste van de celtic rock/ symfo formatie Iona , Joanne Hogg maakte in 1999 haar solodebuut met Looking Into Light , gevolgd door uitstapjes met Margaret Becker en Moya Brennan (New Irish Hymns , 2001) en Margaret Becker en Kristyn Getty (New Irish Hymns 4 , 2005). Minder bekend, maar niettemin vermeldenswaard is Joanne ook te horen is in de computerspelen Xenogears (de Engelse versies van Star of Tears , Small Two of Pieces ) en Xenosaga (Pain en Kokoro ). Nu is ze solo terug met een in Nashville opgenomen CD met de passende titel Personal.

Muzikaal zit ze tussen de intense rock van Iona en de rustieke gezangen op de samenwerkingsalbums, hoewel haar stem en pianospel centraal staat op deze CD; ritmesectie en backing vocals zijn slechts ondersteunend. De opener More blijft nog het dichtst bij Iona en bezingt dat er veel meer is dan wat we om ons heen zien. Forgive Me, O Lord I’m Crying for Help en Waiting zijn gebeden tot God. Het besef vergeving nodig te hebben komt terug in The Fire When You Delay. Anders dan verwacht is Dancing een langzaam nummer, gevolgd door een eigen versie van Psalm 27 (You Are My Strong Salvation). Ook erg openhartig en benieuwd naar Gods reactie is I Felt Sad In Church Today. Tenslotte de basis van ons geloof, genade in Where Grace Is Hiding. Personal is een groeiplaat, ‘t kan goed zijn dat je de eerste luisterbeurt nog niet gegrepen bent, zeker als je nieuw Iona album verwachtte. Personal kun je ook gemakkelijk via iTunes kopen.