Francesca Battistelli – My Paper Heart

De stroom nieuwe singer/songwriters en zeker die van het vrouwelijke geslacht die bedreven zijn op piano en gitaar lijkt onstuitbaar. Denk aan Francesca Battistelli doet sterk denken aan Bethany Dillon en Joy Williams in hun jonge jaren. Met gescheurde spijkerbroeken en blote knieën zou ik zelf m’n dochters modieus achten, maar compleet met pet vindt Battistelli het prima op de hoes. Wel origineel is het papieren hart achter de vierkante voorkant van het CD boekje, waarin de songteksten zijn opgenomen.  I’m Letting Go, de eerste single van het album lijkt verdacht sterk op Sara Bareilles’ Love Song, andermaal lijkt het willen imiteren van mainstream trends in de christelijke muziekscene op te spelen. Producer Ian Eskelin (All Star United) weet ook prima wat scoort op de radio. Popmuziek in het veilige midden, niettemin goed geproduceerd, gezongen en gespeeld.

 

En hoewel de korte zinnen echt Amerikaans gespeld zijn, hier en daar neigen naar oppervlakkigheid, geeft ze in Unpredictable gelukkig ten opzichte van God aan: “Can’t wrap my mind around You. Can’t put you in a box. Can’t keep You safely contained. You’re gonna move the way. You wanna move today. Just let me follow along.” De bedoeling is goed, hoewel collega’s als Nichole Nordeman, Michelle Tumes of Karen Bergquist (Over The Rhine) het fijnzinniger zouden verwoorden. Hoewel verpakt in catchy tunes vertellen de titelsong en Beautiful, Beautiful van breekbaarheid als het gaat om liefde en schoonheid. Het voor zowel menselijke als goddelijke liefde uitlegbare Blue Sky klinkt daarentegen juist ingetogener. De power ballad Behind the Scenes is indrukwekkend.  Het lekker rockende Someday Soon werd met Jeff Pardo (O Word of God Incarnate, I’ll Be Alright) geschreven. It’s Your Life had van Krystal Meyers kunnen zijn en Time In Between is een lofgezang op de Zoon van God. Zoals bij andere starters ben ik benieuwd naar de follow-up, het behoud of ontdekken van een eigen stijl en het waar worden van Free To Be Me.