Brooke Barrettsmith

      No Comments on Brooke Barrettsmith

Singer/songwriter Brooke Barrettsmith bracht in 2003 als Two 4 One de independent CD Open Arms uit, in 2004 gevolgd door demo’s met haar zus Leah. Samen deden ze auditie voor American Idol, waaraan we ook Mandisa en Kelly Clarkson te danken hebben. In 2006 bereikte ze een top-40 positie in deze competitie, viel op bij CCM rock vertegenwoordigers, kreeg een platencontract bij Essential Records , onderdeel van de Provident groep. Brooke roept zelfs in de credits: “I’m blessed to be at the greatest Christian label in the world!”. Barrettsmith tourde inmiddels met Pillar , Wavorly en Building 429 . In augustus 2008 was een titelloos debuutalbum het resultaat.

Girl rock, geproduceerd door Aaron Sprinkle (Anberlin , Jeremy Camp , Kutless , The Almost ) en Rob Hawkins (Fireflight ). Laatstgenoemde band hoor je als het ware terug in de single Farewell. Quiet My Heart doet z’n naam eer aan, een verademing tussen de vele pittige rocksongs die qua agressiviteit in Right Now, Anymore, Quiet Streets en OK verder gaan dan Kelly Clarkson, hoewel Father een uitzondering vormt en Rebecca St. James in haar steviger nummers nadert. Afsluiter Paper Tigers neigt verdienstelijk naar de gothic / symfo rock van Evanescence . Piano en niet langer elektrisch gitaar heeft er de hoofdrol. Hoewel naamloos geeft deze CD een indrukwekkend visitekaartje af van een meid die kan schrijven en zingen. Wat mij betreft is ze welkom op Flevo 2009!