Plumb – Blink en In My Arms remixes

Eind 2007 kwam Plumb’s laatste album Blink uit. Anders dan de rockier eerdere albums, is Blink opgetrokken rond chillout en ambient, zoals je dat wellicht van Enya, Sarah McLachlan en Pristina kent. Tiffany Arbuckle Lee zou wat mij betreft zo aan de set zangeressen voor het volgende Pristina album mogen worden toegevoegd. Op het album staat een aantal liedjes voor kinderen; het moederschap heeft Tiffany echt gegrepen. Matt Bronwelee en Jeremy Bose schreven mee aan drie songs. Na de softe opener My Sweet, My Lovely is Civilla Martin cover God Will Take Care of You echt een slaapliedje. De zekerheid van de armen van ouders temidden van de stormen in het leven worden bezongen in In My Arms en het met harp verrijkte Always. “Clouds will rage / Storms will race in / But you will be safe in my arms / Rain will pour down / Waves will crash around / But you will be safe in my arms.” De hymne Children of the Heavenly Father is ook een cover. My Child spiegelt ouder en kind. Sleep stond ook op Chaotic Resolve, maar is herzien in de stijl van Blink. Solomon’s Song sluit af als wiegeliedje.

Van de wieg naar de dansvloer is dan even een overgang met de In My Arms remixes . In de lijn van Cut, de hitsingle van Chaotic Resolve, werd In My Arms meegegeven aan dj’s om opnieuw vormgegeven te worden. Naast een dampende, maar radiovriendelijke Bronleewe & Bose trance mix (radio edit + extended mix), krikt Bimbo Jones het tempo wat op (radio edit + extended mix). Deze versie is voorzien van vette bassen en dansbare beats. Scotty K’s Extended Klub Mix pakt je gewoon 9 minuten mee de dansvloer op. Ook van hem staat een radio edit op de CD single. Gomi’s Extended Mix (radio edit ook meegeleverd) zit op een wat lager tempo. maar mag er nog steeds zijn. Op weer een aparte single is dj Kaskade’s extended versie uitgebracht. Het geheel deed me sterk denken aan het Bloom remixes album, dat diverse dj’s van Sarah McLachlan’s songs hebben gemaakt. Heerlijke muziek voor in de auto of in de club!